Tarih: 26.02.2023 11:26

Ağlama Krizine Giren Çocuklara Nasıl Davranılmalıdır? Ağlama Krizleri Nasıl Önlenir?

Facebook Twitter Linked-in

Anne karnından çıktığı anda ağlamaya başlayan bebek için dünya, anlamlandırılması gereken bir nesnedir. Anne ve babayı gören gözleri, sürekli ilgi çekmek için kendi dili olan ağlama metodunu kullanır. Bu şekilde isteklerini ifade eden bebek, ileride konuşma yetisini kazandığında ağlama krizlerini kenara bırakarak iletişim kurmaya çalışır. Durum her zaman bu sağlıklı çerçevede ilerlemiyor. Bazen bu ağlama metodu çocukta kalırken aynı bebekliğindeki gibi hem ilgi çekmek için, hem de istediklerini yaptırmak adına kullanıyor olabilir. Uzmanlar bu konuda ebeveynlerin işine yarayabilecek çok önemli bilgileri açıkladı.

ÇOCUK NEDEN AĞLAMAK İSTER?

Ağlamak bir bebeğin çaresizliğini dışarı göstermenin bir yolu olarak tercih ettiği yansımadır. En ilkel çözümlerden biri olurken, annenin çocuğun ağlamasına kalmadan ihtiyaçlarını zamanında gidermesiyle bu krizler azalır ve ortadan kalkar. Ama bazen bebeğin ağlamaları o kadar uzun sürer ki çocukluğa geçişinde de devam edebilir.

Ağlama krizleri bir bebek için yardım çağrısı niteliği taşır. Bir çocukta aynı şekilde çaresiz kaldığını hissettiğinde ağlamaya başlayabilir. Aslında gerçek ağlama, çocuk karşısındaki sorunla nasıl baş edeceğini bilemediği ve gereken desteği doğru zamanda ve koşulda alamadığında ortaya çıkar.

Burada fark edilmesi gereken meselenin çocuğun ağlayarak bir şeyler kazanacağı ya da elde edebileceğini ebeveynler öğretmektedir. Uzmanlar, çocuk daha istemeden eline verilen istediğiyle, bu duruma getirdiği kanıtladı. Ebeveynin çocuğun ağlamasına son vermek için sakinleştirmesi gerekir ama nasıl ve hangi duyguyla sakinleştirdiği de oldukça önemlidir.

AĞLAMA KRİZİNE GİREN ÇOCUĞA NASIL DAVRANILMALI?

AĞLAMA ALIŞKANLIĞINI AZALTMAK İÇİN TÜYOLAR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —