Tarih: 07.02.2023 12:45

Ağlayan Pasta Tarifi! Ağlayan Pasta Nasıl Yapılır? Ağlayan Pasta Püf Noktaları!

Facebook Twitter Linked-in

Akşam çayın yanına lezzetli bir tatlı hazırlamak isteyen ya da misafirlerine hem pratik hem de lezzetli pasta hazırlamak isteyenler için harika bir tarifle geldik. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz aynı zamanda lezzetiyle de sizi memnun edecek bir pasta tarifi yapabilmek için direkt olarak kılları sıvayabilirsiniz. İşte en lezzetli ağlayan pasta tarifi…

Malzemeler;

Keki için;

Keki ıslatmak için;

Üzeri için;

Yapılışı;

İlk olarak ağlayan pastanın kekini hazırlamaya başlayabiliriz. Keki için uygun bir çırpma kabının içerisinde 4 adet yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri güzelce çırpalım. Bu noktada şeker ve yumurta köpük köpük olana dek çırpma işlemini gerçekleştirmemiz fazlasıyla önemli. Akabinde yumurta ve şekeri güzelce çırptıktan sonra içerisine 4 yemek kaşığı sütü, 3 yemek kaşığı kakaoyu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı, 1 su bardağı unu ilave edelim. Malzemeleri ilave ettikten sonra tekrar karıştırma işlemine devam edelim. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra kekiniz hazır hale geliyor. Akabinde kekinizi pişireceğiniz dikdörtgen borcamın içerisine kek harcınızı ilave etmeden evvel tüm tabanını güzelce yağlayın. Tabanı yağladıktan sonra kek hamurunuzu ilave edelim ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirin.

Kek uygun sürede piştikten sonra kek hamurunu, fırının içerisinden çıkaralım ve 1,5 bardak oda sıcaklığındaki sütü kekin üzerine ilave edelim. Kek sütü hızlıca çekerken bir kenarda kekin soğumasını bekleyelim. Bu esnada biz de kekimizin çikolatalı bölümünü hazırlamaya başlayabiliriz. Ağlayan pastanın sosu için 1 paket hazır çikolata sosunu ve 2,5 su bardağı sütü tencereye ilave edelim. Akabinde bir çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım. Çikolata sosu koyulaşıncaya dek pişirdikten sonra kenara alalım ve sosun soğumasını bekleyelim. Ağlayan pastanın krem şantisini hazırlamak için uygun bir kabın içerisine 2 paket krem şantiyi, 2 çay bardağı soğuk sütü ilave edelim. İki malzemeyi güzelce çırpalım. Kekimiz tamamıyla soğuduktan sonra hazırladığımız krem şantiyi kekin üzerine güzelce dökelim ve yayalım. Krem şantiyi kekin üzerine sürmeden evvel kekin tam manasıyla soğuduğundan mutlaka emin olmanız gerekiyor.

Krem şantinin ardından soğuyan çikolata sosunu da pastanın üzerine ilave edelim. Üzerini güzelce düzelttikten sonra buzdolabında yaklaşık olarak 2 saat boyunca dinlenmesini sağlayalım. Dinlenme işleminin ardından dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —