Tarih: 23.07.2024 09:36

Ahmet Coşkun: Gazi Mağusa'da Tarih ve Kahramanlık Dolu Bir Gün

Facebook Twitter Linked-in

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tarih ve deniz kokusunun harmanlandığı muhteşem beldesi Gazi Mağusa, Ahmet Coşkun İspir Belediye Başkanı'nın ziyaretine ev sahipliği yaptı. Bu önemli ziyaret, yarınlara dair düşüncelerin ve önemli paylaşımların yaşandığı bir zaman dilimi olarak kaydedildi.

Gazi Mağusa, tarih kokan sokakları ve denizle bütünleşen havasıyla, ziyaretçilerine eşsiz bir medeniyet hafızası sunuyor. Bu benzersiz beldede, mensubiyetimizin bir kez daha güç bulduğu anlar yaşandı. Büyük vatan şairi Merhum Namık Kemal'in yattığı zindan ve şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın’ın "Mağusa Limanı" türküsü, ziyaretin duygusal anlarından bazılarıydı.

Tarihi surlar içinde, 3000 kişilik Rum çetelerine karşı 250 mücahit ile destan yazan büyük kahraman Oğuz Kalelioğlu ile tanışma fırsatı bulan Ahmet Coşkun, bu ziyaretin kendisi için unutulmaz olduğunu ifade etti. Gazi Mağusa'da tarihe tanıklık eden surlar ve bu surlar içinde yaşanan direniş, milli ruhun ve kahramanlıkların bir simgesi olarak hafızalarda yer etti.

Ahmet Coşkun, Gazi Mağusa'da karşılaştığı ve tanıma fırsatı bulduğu kahramanları ve önceden bu yolda önden giden nice kahramanları saygıyla andı. "Selam size..." diyerek, ziyaretinin ne denli anlamlı ve duygusal olduğunu belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —