Tarih: 19.11.2023 13:44

Aile Bakanlığı'ndan Vefat Yardımı: Türk Vatandaşlarına Tek Seferlik 1.623,94 TL Ödeme

Facebook Twitter Linked-in

"Vefat Yardımı" adı altında gerçekleştirilecek ödemeler, 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ve 15 Nisan 2022 tarihi ve sonrasında yakını vefat eden Türk vatandaşlarını hedefliyor. Bu yardım programı çerçevesinde ödemeler, 394 sayılı Kanun kapsamındaki vatandaşlara tek seferlik olarak yapılacak.

Kimler Yararlanabilecek?

Yardımdan yararlanmak isteyenlerin, 15 Nisan 2022 tarihinden itibaren yakını vefat edenler arasında bulunmaları gerekiyor. Yapılan açıklamaya göre, ödemeden sadece 394 sayılı Kanun kapsamında yer alan Türk vatandaşları tek seferlik olarak faydalanabilecek.

Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?

Aile Bakanlığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla, her hafta alınan vefat listeleri çerçevesinde tespit edilen ve Bütünleşik Sistemde kayıtlı olan sosyal yardım alan hanelere ödemeleri gerçekleştirecek. Bu süreçte, Belediyeler tarafından gönderilen listeler beklenmeksizin, vefat eden kişinin bir yakını tarafından "Ölüm Belgesi" sunularak yardım başvuru süreci başlatılabilecek.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Yakını vefat eden vatandaşlar, başvuru için kimlik belgesi ve vefat eden kişinin ölüm belgesini en yakındaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teslim edebilecekler. Hak sahiplerine, aile yardımı adı altında tek seferlik 1.623,94 TL ödeme yapılacak.

Aile Bakanlığı, vatandaşların bu yardımdan en iyi şekilde faydalanabilmesi için sürecin hızlı ve etkili bir şekilde yürütüleceğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —