meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Aile Destek Ödemesi Zamlanacak Mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli ailelerde bulunan vatandaşlar için geçtiğimiz süreçte hayata geçirdiği aile destek paketine dair araştırmalar sürüyor.

Aile Destek Ödemesi Zamlanacak Mı?

Kasım ayının ortalarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli sosyal yardımlara ilişkin duyuru metinleri yayınlıyor. Geçtiğimiz hafta yaşlı ve engelli aylıkları, aile destek paketi ödemesi, çocuk bileşeni yardımı, elektrik tüketim desteği ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarıldı. Söz konusu destek ödemelerinin verilmesinin ardından, bu hafta da toplumun farklı kesimlerini ilgilendiren sosyal yardım ödemelerinin iletileceği tahmin ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kasım ayında da belirli bir takvime göre sosyal yardımları hesaplara aktarırken, destek ödemelerinin ayrıntılarına ilişkin araştırmalar sürüyor.

Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Zammı

Ocak ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile birlikte altı aylık enflasyon oranı belli olacak. Altı aylık enflasyon oranına göre milyonlarca memurun, emeklinin maaşına zam yapılacak. Sosyal yardım ödemeleri de memur maaş katsayısına göre belirlendiği için sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşlar memur maaş zamlarına dair açıklamaları ve güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur maaşlarının yüzde 50'ye yakın oranda artabileceğini söylemişti. Memur maaşlarında yüzde 50 oranında zam hayata geçerse sosyal yardımlara da memur maaş katsayısına göre zam yapılabilir. Aile destek paketi ödemesinde ise artış beklenmiyor çünkü aile destek paketi ödemeleri yıl sonuna kadar uzatılmıştı önümüzdeki yıl ödemelerin devam edip etmeyeceğine ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

 

2023/10/26/hesap-makinesi.jpg

Kasım Ayı Sosyal Yardım Ödemeleri

Ocak ayında sosyal yardım ödemelerinin hangi oranda artacağına dair hesaplamalar kasım ayının ortasında hız kesmeden devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kasım ayı sosyal yardım ödemelerini hangi tarihlerde vatandaşlara vereceği merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kasım ayı sosyal yardım ödemelerini geçtiğimiz hafta hesaplara yatırmaya başladı. Bu hafta da evde bakım maaşı ile sosyal ekonomik destek ödemesinin iletileceği düşünülüyor. Destek ödemeleri hesaplara aktarıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden kasım ayında da kamuoyuna bilgi veriliyor.


1

SAĞLIK BAKANI Prof.Dr.Kemal MEMİŞOĞLU RİZE GRUBUNA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

2

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yaz Spor Okulları Açılış Töreni'ne Büyük İlgi

3

Akçaabat'ta Kültürel Buluşma: Uluslararası Müzik ve Halk Oyunları Festivali 2024

4

Trabzon'da Gıda Hijyeni Denetimleri Artarak Devam Ediyor

5

Bayburt Belediyesi’nin Ekipleri Şehri Güzelleştirmeye Devam Ediyor