Tarih: 16.11.2023 10:22

Akaryakıta indirim mi geliyor! Brent petrol fiyatı 80 dolara geriledi..

Facebook Twitter Linked-in

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), varil başına 76,25 dolardan alıcı buldu. ABD'deki petrol stoklarının beklenenden fazla arttığına dair veriler ve Çin'deki ekonomik endişeler, petrol fiyatlarını aşağı çekmeye devam ediyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin açıkladığı verilere göre, ülkedeki ticari ham petrol stokları geçen hafta 3,6 milyon varil artarak 439,4 milyon varile yükseldi. Ayrıca, ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ekim ayında aylık %0,5 düşüş kaydederek Nisan 2020'den beri en büyük düşüşünü yaşadı, yıllık artış ise beklentilerin altında %1,3 seviyesinde gerçekleşti.

Yatırımcılar, aralık ayındaki Fed toplantısında faizlerin sabit kalacağına kesin gözüyle bakarken, gelecek yılın haziran ayında Fed'in faiz indirimine gideceği beklentileri güçleniyor.

Çin'de ev fiyatlarındaki düşüşün, ülkedeki ekonomik göstergeler üzerinde olumsuz etki yaratması, petrol talebinin zayıflayacağı endişelerini artırıyor. Ancak, OPEC ve Uluslararası Enerji Ajansı'nın raporları, Çin ekonomisi ve petrol talebi konusunda olumlu tahminler sunarak, fiyatların daha fazla düşüşünü sınırlıyor.

Teknik olarak, Brent petrolde 81,33 - 81,57 dolar aralığının direnç, 80,01 - 79,59 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenmesi öneriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —