Tarih: 19.05.2024 12:03

Akçaabat Belediye Başkanı Ekim’den 19 Mayıs Mesajı: "Gençlerimize Güveniyoruz"

Facebook Twitter Linked-in

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Ekim, mesajında gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayarak, milli mücadelenin önemine ve gençlerin sorumluluklarına dikkat çekti.

Ekim mesajında, "19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'da başlattığı özgürlük hareketi ile millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran ve yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır." ifadelerine yer verdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 105. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu dile getiren Başkan Ekim, gençlerin bu büyük mirası korumak ve daha ileriye taşımak için gayret edeceklerine inandığını belirtti.

Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak milli mücadeleyi başlattığı günü, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmesinin gençlere olan güveni gösterdiğini belirten Ekim, gençlerin milli ve manevi değerlere sahip çıkarak, çalışkan ve üretkenlikleriyle bu görevi layıkıyla üstleneceklerine olan inancının tam olduğunu ifade etti.

Başkan Ekim, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bu tarihi günü bizlere miras bırakan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimiz, kahraman gazilerimizi saygı ile anıyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —