Tarih: 18.12.2023 16:26

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Sanat Akademisi Kursiyerleriyle Bir Araya Geldi

Facebook Twitter Linked-in

Akçaabat Belediyesi tarafından kurulan Sanat Akademisi kurslarına katılan öğrenciler ve aileleri, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen samimi sohbet programında Başkan Ekim, şehrin kültür ve sanat mirasına vurgu yaparak, Sanat Akademisi'nin önemine değindi.

Başkan Ekim, yaptığı konuşmada, Akçaabat'ın geçmişten gelen kültür ve sanat şehri kimliğini vurgulayarak, "Kültür sanat şehri Akçaabat" sloganının altını doldurmak adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Sanatın, şehrin genlerinde var olan bir değer olduğunu söyleyen Başkan Ekim, mevcut zengin sanatsal dokuyu kurslar aracılığıyla hemşehrileri, gençler ve çocuklar ile buluşturduklarını ifade etti.

Akçaabat Sanat Akademisi'nin çatısı altında Halk Oyunları, İngilizce, Piyano, Bağlama, Resim, Keman, Fotoğrafçılık, Kemençe ve Yöresel Zurna gibi 9 farklı branşta eğitimlerin verildiğini belirten Başkan Ekim, zaman içinde bu kursları artırma hedeflerinin olduğunu dile getirdi. Akademide verilen eğitimlerin çocukları ve gençleri sanatla buluşturmanın yanı sıra, yetenekli bireyleri de destekleyerek geleceğe hazırlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Başkan Ekim, konuşmasının ardından Sanat Akademisi kursiyerleri ve ailelerinin istek ve taleplerini dinledi. Program, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Akçaabatlı gençlerin ve çocukların sanatla, sporla ve kültürle buluşmasını hedefleyen Akçaabat Belediyesi, Sanat Akademisi ve diğer kurslarıyla şehirdeki kültürel ve sanatsal faaliyetlere önemli katkılarda bulunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —