Tarih: 14.11.2023 16:35

AKÇAABAT’TA ÇOCUKLAR NEŞE DOLU ANLAR YAŞADI

Facebook Twitter Linked-in

Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, minik tiyatro severler keyifli bir gün geçirdi. Organize edilen ‘Nasrettin Hoca’ adlı çocuk tiyatro oyunu, Akçaabatlı çocukları güldürdü, düşündürdü ve öğretti.

Tiyatro oyunu, Nasrettin Hoca'nın yaşadığı dönemdeki olayları mizahi bir dille anlatarak çocukları eğlendirirken, hikayelerin içine yerleştirilen öğretilerle de onlara bir şeyler katmayı amaçladı. Minik tiyatro severler, Nasrettin Hoca'nın kıvrak zekasıyla çözümlediği sorunları izleyerek hem eğlendiler hem de hayatın içinden önemli dersler çıkardılar.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, çocuk tiyatrolarının çocukların eğitiminde ve kişisel gelişimlerinde önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, "Tiyatro, birkaç saatlik zaman dilimi içerisinde çocuklara farklı dünyaların kapılarını açıyor; onların kaliteli vakit geçirebilmelerine olanak sağlıyor." dedi. Başkan Ekim, çocuk tiyatrolarının çocukların özgüvenlerini artırdığını, eleştirel düşünme becerilerini geliştirdiğini ve hayal dünyalarını zenginleştirdiğini belirtti.

Etkinlikle ilgili konuşan Başkan Ekim, "Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın gelişimine destek olmak ve katkı sağlamak adına birçok etkinlik düzenliyoruz. Nasrettin Hoca’nın fıkralarını, masallarını sahneye taşıyan tiyatro ekibine sergiledikleri muhteşem performans için teşekkür ediyorum. Ayrıca tiyatrolarımızı ilgiyle takip eden, tüm çocuk tiyatrolarımızda salonumuzu dolduran minik tiyatro severlere ve onların ailelerine de teşekkür ediyorum. Bir sonraki etkinliğimizde buluşmak dileğiyle…" şeklinde konuştu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —