Tarih: 01.08.2024 11:14

Akçaabat’ta Uluslararası Etkinlikler Devam Ediyor: 11. Uluslararası Resim Çalıştayı Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Akçaabat Belediyesi, şehrin kültür ve sanat alanındaki tanınırlığını artırmak amacıyla uluslararası alanda önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. ‘Kültür ve Sanat Şehri Akçaabat’ sloganıyla hareket eden belediye, bu yıl 11. kez düzenlenecek olan Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı’nı 5-12 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden ve yurt dışından gelen toplam 15 ressamı ağırlayacak. Ankara, Ordu, Eskişehir, Trabzon’dan sanatçılar yanı sıra Güney Kore, ABD, Rusya, Kazakistan, Letonya ve Gürcistan’dan gelen ressamlar da etkinlikte yer alacak.

Çalıştay süresince ressamlar, Hamamçimeni Çarşısı’ndaki Sanat Akademisi ve Sanat Galerisi’nde çalışmalarını sürdürecekler. İç dünyalarını tuvallere yansıtacak sanatçılar, etkinliğin sonunda 19 eserden oluşan bir sergi ile çalışmalarını halka sunacaklar.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Ekim, “Akçaabat’ımız kültürü ve sanatıyla her daim önde gelmiş, adından söz ettirmiş ve örnek teşkil etmiş bir şehirdir. Şehrimizin bu özelliğini geliştirecek, Akçaabat’ımızın adını tüm dünyada duyuracak uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmak bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Hemşehrilerimiz de tüm organizasyonlarımıza büyük bir ilgi ve alaka gösteriyor. Şehrimize yurt içinden ve yurt dışından gelecek olan resim sanatçılarımıza şimdiden hoş geldiniz diyor; tüm hemşehrilerimizi çalıştay süresi boyunca ressamlarımızın yeteneklerini izlemeye ve sergiye davet ediyorum.” dedi.

Herkesi bu eşsiz sanat etkinliğine katılmaya ve Akçaabat’ın kültürel zenginliklerini yakından görmeye davet eden Başkan Ekim, şehrin sanatsal atmosferini desteklemekten gurur duyduklarını ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —