Tarih: 11.11.2023 14:32

Akyazı'da "Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" Fidan Dikim Etkinliği Gerçekleştirildi

Facebook Twitter Linked-in

Vali Aziz Yıldırım liderliğindeki etkinlikte, "Haydi Türkiye, Yeşil Vatan İçin Hep Birlikte Fidan Dikmeye" çağrısıyla belirlenen alanlara fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikim törenine Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Orman Bölge Müdürü Emin Yıldız, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Vali Yıldırım, yaptığı konuşmada fidan dikim tarihinin, günün ve saatinin özel seçildiğine dikkat çekerek, "Bugün burada yapacak olduğumuz etkinliğin örnek olması için fidanları toprak ile buluşturarak bu toprakları korumanın bir yolunu daha birlikte icra etmiş olacağız. Bize düşen görev, bu yurdu korumak ve Cumhuriyetimizin kurucularının bize miras bıraktığı toprakları gelecek nesillere yeşil ve sağlıklı bir şekilde aktarmaktır." dedi.

Fidan dikim töreni sırasında, özellikle gençlerin ve çocukların aktif bir şekilde yer aldığı etkinlik, "Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle Türkiye genelinde 2023 tane fidan dikilecek ve zamanla bu sayı artırılacak" hedefiyle gerçekleştirildi.

Vali Yıldırım, gençlere yeşilin önemini vurgulayarak, "Gençlerimize yeşilin ne kadar önemli olduğunu ağaç dikmenin ne kadar kıymetli bir iş olduğunu gelecek nesillere yeşil bir ortam bırakabilmek için bunun ne kadar gerekli olduğunu anlatmalıyız." şeklinde konuştu.

Karadeniz'in en yeşil bölgelerinden biri olmasına rağmen, Türkiye genelinde ağaçların az olduğu ve yağışın az olduğu bölgelerde ağaç dikme çağrısında bulunan Vali Yıldırım, "Bu fidanlar toprakta tutunacak zamana kadar ona bakmanın ve onunla ilgilenmenin ne kadar önemli olduğunu bu bölgenin dışında yaşayan insanlar çok daha iyi biliyordur." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yıldırım, beraberindekiler ve öğrenciler birlikte fidan dikimi gerçekleştirerek, "Kıyamet koparken bile olsa elinizde bir fidan varsa onu dikin" hadisini hatırlatarak, toprakla buluşturulan fidanların muhafaza edilmesi ve korunması gerekliliğine dikkat çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —