Tarih: 20.06.2024 09:36

Ali Zaim Yılmaz: "Kozmetik Ürünlerdeki Zamlar Esnafı Zor Duruma Sokuyor"

Facebook Twitter Linked-in

Artvin’in Hopa ilçesinde kuaför salonu işleten Ali Zaim Yılmaz, artan maliyetler nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirterek esnafa destek çağrısında bulundu. Yılmaz, özellikle kozmetik ürünlere, kira ve sigorta ücretlerine gelen zamların işlerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Yılmaz, üç yıl önce bir sakal tıraşı parasına dört çorba içebildiğini, ancak bugün bir sakal tıraşı yaparak bir çorba bile içemediğini belirtti. "Bir ruja 650-700 lira veren bir işletmede ne kazanılabilir?" diyen Yılmaz, kullanılan kozmetik ürünlerin fiyatlarının yüzde 500 hatta yüzde 1000 oranında arttığını vurguladı.

İki yıl önce yedi sigortalı personel çalıştıran Yılmaz, artan sigorta giderleri nedeniyle bu sayıyı ikiye düşürmek zorunda kaldığını söyledi. "Sigorta giderleri çok cüzi miktardaydı, ama son iki senedir gerçekten çok zor durumdayız," diyen Yılmaz, kira artışlarının da esnafı zorladığını belirtti.

Yılmaz, çıraklık üzerinden devlet tarafından ödenen ücretlerin kesildiğini ve bu durumun esnafı olumsuz etkilediğini ifade etti. "Hopa'da esnaf yazı bekliyor ama bir tek yazla para kazanılmaz," diyen Yılmaz, yetkililerden esnafa destek istedi. "Cumhurbaşkanımızdan veya yetkililerden yardım bekliyoruz. Hopa'da tır şoförleri, turizm ve Batum olmaz ise Hopa aç," diyerek sözlerini sürdürdü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —