Tarih: 20.06.2023 14:09

Altın yatırımcıları bu tahminle nutkunuz tutulacak! Kuyumcular tarih verdi!

Facebook Twitter Linked-in

Gram altın fiyatları bir bir FED faiz kararı sonrasında düşüş eğilimin geçmişti. 1497 TL seviyelerine kadar yükselen gram altın açıklanan faiz kararı ile birlikte 1486 TL'ye geriledi. Çeyrek altın ise 2.442 TL düzeyinde işlem görüyor. Ancak uzmanlardan altın fiyatları ile ilgili çok önemli açıklamalar geldi.

İSLAM MEMİŞ'TEN ÖNEMLİ UYARI

Altın fiyatları ile ilgili ünlü kuyumcu ve para piyasaları uygulananı İslam Memiş'ten dikakt çeken bir açıklama geldi. Gram altın fiyatlarının şu anki düşüşünün geçici olduğunu ifade eden  Memiş, yüksek fiyattan altın alanların paniğe kapılmaması Ve elindeki altını saklaması gerektiğini vurguladı. Gram altın fiyatlarının TL karşısında 1600 TL seviyelerine kadar yükselmesini beklediğini belirten İslam Memiş 1700-1800 TL seviyelerinde görülebileceğini söyledi. 

MERKEZ BANKASI'NIN KARARLARI FİYATLARDA ÖNEMLİ 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararının da altın fiyatları için önemli olacağını söyleyen ünlü Ekonomist, faiz artışı yapılması halinde dolar kurunda gerileme olacağını öngörerek Altın fiyatlarının da bunun etkisiyle 1450-1400 TL seviyelerine gerilemesinin mümkün olduğunu dile getirdi.

'ALTINA YATIRIM YAPANLAR UZUN VADELİ DÜŞÜNMELİ 

İslam Memiş, 22 Haziran tarihinde açıklanacak olan FED faiz kararının altın fiyatları için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Yıl sonuna kadar gram altın fiyatlarını yeniden yükseleceğini öngördüğünü belirterek 1800 TL seviyesine ulaşmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Yılsonuna kadar Altın fiyatlarında 315 TL birden artış bekleyen ünlü ekonomist, o sebeple altın yatırımı yapanların uzun vadeli düşünmesi gerektiğine dikkat çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —