Tarih: 20.08.2023 09:56

Altın Fiyatlarında Alım Fırsatı!

Facebook Twitter Linked-in

Altın fiyatlarının şahlanışa geçtiği bir dönemde icra yoluyla satışa çıkartılan altınları satın alabileceğini öğrenen vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor. Peki, icra yoluyla satılan altınları nasıl satın alabilirsiniz? İcra yoluyla atlın satışına dair detaylar haberimizde.... 

İcra yoluyla altın satışı son zamanlarda çokça araştırılırken Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, ortaklığın giderilmesi nedeniyle satışına karar verilen 13 adet değerli maden (altın) için ilan yayınladı. Açık artırma ile satılacak olan altınların fiyatları, piyasa değerinden oldukça düşük olarak belirlendi. Peki, icra yoluyla satılacak altınlar ne kadar olacak? 

İCRA YOLUYLA SATILACAK ALTINLAR NE KADAR?

Altın fiyatları almış başını giderken icra yoluyla altın satışı vatandaşlarda merak uyandırdı. Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, tarafından satışa çıkartılan 22 Ayar Altın Kilitli Burma adlı değerli bir madenin ağırlığı 46.90 gram ve ilan edilen muhammen bedeli 52 bin 762 TL olarak belirlendi. Altın fiyatlarındaki yükseliş göz önüne alındığında, bu fiyatın piyasa değerinin oldukça altında olduğu anlaşılıyor. Diğer bir örnekte ise yarım altın için biçilen muhammen bedel 3950 Türk Lirası olarak açıklandı.

İcra yoluyla altın satın alma, piyasa değerinden oldukça düşük fiyatlarla satılıyor. Bu, altın talebinin yüksek olduğu bir dönemde, pek çok kişi için cazip bir fırsat sunuyor.

BU HUSUSLARA DİKKAT EDİN

Öte yandan bu tür satışların riskli olabileceğini de belirtmek gerekiyor. İcra yoluyla satılan değerli madenler, genellikle borçlu tarafından bakıma alınmadığı için, hasar görmüş veya bozulmuş olabilir. Ayrıca, icra yoluyla satılan değerli madenler, sahte olabilir. Bu nedenle, icra yoluyla değerli maden satın almadan önce, mutlaka araştırma yapmak ve dikkatli olmak gerekiyor.

İcra yoluyla değerli maden satın almak istiyorsanız, şu husularlara dikkat etmelisiniz: satın alacağınız değerli madenin yasal olup olmadığını, gerçek olup olmadığını, piyasa değerini araştırın ve güvenilir bir kaynaktan satın alın.

Cazip bir fırsat olarak öne çıkan icra yoluyla altın satın almak riskli de olabilir. Bu nedenle, satın almadan önce mutlaka araştırma yapmak ve dikkatli olmak gerekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —