Tarih: 16.06.2023 13:51

Amasya'da lise öğrencilerinden ücretsiz 'Giyim Market' hizmeti

Facebook Twitter Linked-in

Amasya Türk Telekom Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, giyilebilir durumdaki kıyafetlerin yeniden kullanımını sağlamak ve israfı önlemek için kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında öğrencilerin aileleri ve çevrelerinden toplanan temiz ve giyilebilir kıyafetlerle okulun bir odasında yaklaşık bir ay önce, 'Giyim Market' oluşturuldu.

Öğrenciler, aynı zamanda GİPAŞ (Giysini Paylaş) adlı mobil uygulamayı geliştirerek ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sundu.

İhtiyaç sahipleri okula gelerek Giyim Market'ten faydalanabilirken, mobil uygulamadan da ücretsiz şekilde alışveriş yapabiliyor.

Öğrenciler, yaz tatilinde de dönüşümlü olarak giyim markette görev alarak faaliyetlerini sürdürecek.

Okulun bilişim teknolojileri öğretmeni Ergün Mert, AA muhabirine, kampanyaya 3 öğrencisinin önerisiyle başladıklarını, bugün giyim markette 15 öğrencinin gönüllü olarak görev aldığını söyledi.

Hem durumu olmayan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek hem de öğrencilere israf konusunda bilinç kazandırmayı amaçladıklarını belirten Mert, '6 ay süren hazırlık neticesinde güzel uygulama ortaya çıktı. Gönüllü ekibimizi kurarak, öğrencilerimizle faaliyetlere başladık. Gelen ürünleri değerlendirdik, sisteme girdik. Hiçbir masraf olmadan isteyen herkesin gelip alabileceği güzel bir sistem geliştirdik. Sıfır atık kapsamında da ürünleri yeniden değerlendirdiğimiz için mutluyuz.' ifadelerini kullandı.

11. sınıf öğrencisi Ayşe Melek ise arkadaşlarının israfın fazla olduğunu fark ederek proje geliştirdiklerini dile getirdi ve şöyle devam etti: 'Biz de kampanyaya gönüllü olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz. Böylece israfı engelliyoruz ve hiç para kullanmadan projemizi gerçekleştiriyoruz. Gelen kıyafetlerin yarısından fazlasını ihtiyaç sahiplerine şimdiden dağıttık, dağıtmaya devam ediyoruz. Böyle güzel bir işte yer aldığım için mutluyum.'

KAYNAK:AA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —