Tarih: 03.08.2024 09:28

Anne Sütü ile Sağlıklı Nesiller: Emzirmenin Faydaları Anlatıldı

Facebook Twitter Linked-in

1-7 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Dünya Emzirme Haftası, emzirme ile ilgili konularda farkındalığı artırmak ve anne sütü ile beslenmeyi desteklemek amacıyla tüm dünyada çeşitli etkinliklerle yürütülmektedir. Bu hafta boyunca anne sütünün bebekler için ne kadar önemli olduğu bir kez daha vurgulanmaktadır.

Anne sütü, bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun besindir. İlk 6 ay boyunca bebeğin tüm besin öğesi gereksinimlerini karşılaması, kolayca sindirilebilmesi ve çeşitli hastalıklara karşı koruması açısından eşsizdir. Emzirme, sadece bebeğin fiziksel sağlığı için değil, aynı zamanda anne ve bebek arasındaki duygusal bağı güçlendirmesi açısından da büyük önem taşır.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün önemine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Bu etkinlikler kapsamında Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığından Dr. Selda Muhcu, TRT Trabzon Radyo Programına katılarak Dünya Emzirme Haftası hakkında bilgilendirme yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —