Tarih: 08.08.2024 09:58

Arhavi Doğalgaz Projesinde Yeni Dönem: Şehiriçi Hattın Temeli Atıldı

Facebook Twitter Linked-in

Arhavi’nin yıllardır beklediği doğalgaz müjdesi nihayet geldi. Şehir içi şebeke hattı çalışmalarının startı, düzenlenen törenle verildi. Musazade Mahallesi Şehit Atğm. Mehmet Altanlar Caddesi üzerinde gerçekleşen törene, Arhavi Kaymakam Vekili Pınar Ayaz, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, doğalgaz çalışmalarının önemine vurgu yaparak, “Doğalgaz hattının başlangıcı için bir araya geldik. İnşallah kısa zamanda şehir içi hattını bitireceğiz. Ana iletim hattının çalışmaları zaten başlamış durumda ve devam etmektedir. Bu süreç içerisinde şehir içi şebeke hattını da tamamlayarak ilçemize doğal gazı kazandırmış olacağız,” dedi.

Başkan Ataselim, doğalgazın ilçeye kazandırılmasının sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Yeterli hava akımının olmaması ve kömür kullanımından kaynaklanan hava kirliliği nedeniyle doğalgazın bir an önce ilçemize getirilmesi için yoğun bir çalışma içerisindeyiz,” şeklinde konuştu.

Doğalgaz projesinde emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milletvekili Faruk Çelik ve tüm kamu yetkililerine teşekkür eden Başkan Ataselim, projeye destek veren herkese minnettarlığını ifade etti.

Törende ayrıca, doğalgazın kurulumu işini üstlenen Akmercan Artvin Doğalgaz Bölge Müdürü Akif Gümüşçıbık da söz aldı. Gümüşçıbık, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek sürecin detaylarını açıkladı.

Konuşmaların ardından yapılan duaların ardından, çalışmaların başlangıcı için ilk kazma vuruldu. Arhavi Belediyesi tarafından yürütülen bu proje, ilçedeki doğalgaz ihtiyacını karşılamayı ve hava kirliliğini azaltmayı hedefliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —