Tarih: 18.06.2023 15:38

Arhavi'de Coşkulu Tulum Şenliği Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Arhavi, yerel gençlerin öncülüğünde gerçekleştirilen tulum ve horon etkinliğiyle coşkulu bir şenliğe ev sahipliği yaptı. Arhavi Havuzlu Meydanı'nda toplanan bir grup genç, sosyal medya üzerinden organize edilen etkinlikte tulum eşliğinde yöresel türkülerle horon oynadı.

Etkinliğin düzenleyicilerinden Görkem Bıyıklı, 'Bu sene ikincisini düzenlediğimiz 'Hayde Arhavi Horona' etkinliğiyle Arhavi halkını bir araya getiriyoruz. Sosyal medya platformları Arhavi City ve Arhavi Fotoğraf olarak bu etkinliği düzenledik. Güzel etkinlikler yapıyoruz ve devamı gelecek, umarım' dedi.

Diğer bir düzenleyici Kerim Okumuş ise açıklamasında, 'Arkadaşlarımızla sosyal medya üzerinden ortak bir etkinlik düzenledik ve ikincisini gerçekleştirdik. Halkımızın katılımı oldukça yüksekti ve muhteşem bir etkinlik oldu. Tulumun sesini duyan herkes meydana akın etti. Harika bir etkinlik gerçekleştirdik ve halkımıza teşekkür ediyoruz. Her yıl yazın gelişini tulumla kutlamaya devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan vatandaşlar ise ilçede benzer etkinliklerin sıkça düzenlenmesi gerektiğini ve Karadeniz ve Laz kültürünün yaşatılması gerektiğine vurgu yaparak memnuniyetlerini dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —