Tarih: 19.08.2024 13:17

Arhavi’de Maden Araştırmaları Üzerine Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Artvin'in Arhavi ilçesinde, maden araştırmaları konusunu ele alan bilgilendirme ve istişare toplantısı, Arhavi Muhtarlar Derneği tarafından düzenlendi. Toplantı, Arhavi Ticaret Odası salonunda gerçekleştirildi ve belediye başkanı Turgay Ataselim, siyasi parti temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantıya Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim'in yanı sıra, Arhavi Ticaret Odası Başkanı Atıf Kesim, Muhtarlar Derneği Başkanı İdris Numanoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, köy ve mahalle muhtarları ile STK temsilcileri katıldı. Toplantının ana gündem maddesi, bölgede yapılması planlanan maden araştırmaları oldu.

Belediye Başkanı Turgay Ataselim, toplantıda yaptığı açıklamada, Arhavi’nin doğasına ve halkına zarar verecek her türlü oluşumun karşısında olduklarını vurguladı. Ataselim, “Artvin genelinde yapılması düşünülen maden araştırmaları hakkında valiliğimize, kaymakamlığımıza ya da belediyemize resmi bir başvuru yapılmamıştır. MTA yetkilileri tarafından 22 Ağustos'ta Artvin’de bir bilgilendirme toplantısı yapılacağı açıklanmıştır. İlçemizin paydaşları olarak, bu toplantıda yer alacağız ve ilçemizin doğasına, ekonomisine ve halkına olası zararları karşısında birlikte duracağız. Eğer ilçemizin yararına bir durum söz konusu olursa, bunun yollarını birlikte arayacağız. Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek dışarıdan gelen marjinal gruplara ve algı yönetimine fırsat vermemeliyiz. Sosyal medyada ortaya konulan algılara itibar etmeden, devletimizin ve resmi kurumlarımızın açıklamalarına kulak vererek ilçemizin yararına olacak konuları savunacağız” şeklinde konuştu.

Toplantıda, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Yeniden Refah Partisi ve DEVA Partisi ilçe başkanları da söz alarak görüşlerini paylaştı. Belediye Başkanı Turgay Ataselim, muhtarlardan gelen soruları yanıtlayarak toplantıyı paydaşlar arasında verimli bir fikir alışverişi ortamı olarak değerlendirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —