Tarih: 21.08.2024 11:06

Arhavi’de Maden Projesine Tepki: "Doğa Katliamına Hayır!"

Facebook Twitter Linked-in

Arhavi İlçesi’nde yapılması planlanan maden arama projesine karşı tepkiler giderek artıyor. Cengiz Holding bünyesindeki Eti Bakır Firması tarafından alınan ihalenin ardından, Arhavi ve Hopa ilçelerindeki 10 köyü kapsayan yaklaşık 1930 hektarlık bir alan maden araması için kullanılacak. Proje, sadece köyleri değil, merkeze bağlı mahalleleri de etkileyebilecek.

CHP Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan, proje hakkında yaptığı açıklamada, “Bir kentin komple maden alanı haline getirilmesi ve derelerinin HES’lerle, madenlerle işgal edilmesi kabul edilemez,” diyerek, Arhavi halkıyla birlikte doğa katliamlarına karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Bayraktutan, Artvin Cerattepe’de yıllardır verilen çevre mücadelesinin ardından, Anayasa Mahkemesi’nin Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerine ilişkin alınan Çevresel Etki Değerlendirmesi raporunu iptal ettiğini belirterek, bu zaferin çevre mücadelesi verenler için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Artvin’in nadir coğrafyası ve kültürel mirasına dikkat çeken Bayraktutan, Arhavi'de Cengiz Holding tarafından yapılmak istenen yeni maden projesinin de bu mücadeleye ekleneceğini söyledi. “Halkın sesine kulak tıkayarak hayata geçirilmeye çalışılan projeler, doğayı katledecek projelerdir. Bu projelere karşı mücadele etmek her Artvinlinin, her Arhavilinin onurlu bir görevidir!” dedi.

Mehmet Cengiz’in Cerattepe’de hukuku hiçe sayarak bölgeyi tahrip ettiğini belirten Bayraktutan, bu maden projelerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine getirilmesi için çalışacaklarını belirtti. “Doğaya ihanet, vatana ihanettir!” diyen Bayraktutan, Artvin ve Arhavi’nin korunması için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —