Tarih: 26.08.2024 15:51

Arsin OSB'nin Genişletilmesi Nuroğlu Mahallesi'nde Endişeye Yol Açtı

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon'un Arsin ilçesinde faaliyet gösteren Arsin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili dikkat çekici bir gelişme yaşandı. OSB'nin genişletilmesi planları, bölge halkı arasında endişelere neden oldu. Planın Nuroğlu Mahallesi'ni kapsayacağı iddiaları, mahalle sakinlerinin huzurunu kaçırdı.

Muhtar Nuroğlu'ndan Açıklama: "Gelişmeleri Öğrenmeye Çalışıyoruz"

Nuroğlu Mahalle Muhtarı Hilmi Nuroğlu, OSB'nin genişletilmesi ile ilgili mahallelerinin istimlak edileceği yönünde bazı duyumlar aldıklarını belirtti. Muhtar Nuroğlu, “Ciddi bir çalışma var. Kaymakamlıktan bu konuda sözlü bilgi talep ettik. Kaymakam bey bize bilgi vereceğini söyledi, ancak ne zaman vereceği hakkında kesin bir tarih verilmedi. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı, fakat gayri resmi bilgiler elde ediyoruz” dedi.

Mahalle Sakinleri Yerlerinden Ayrılmak İstemiyor

Mahalle sakinleri, köylerinden ayrılmak istemediklerini ifade ederek yetkililerden alternatif çözümler beklediklerini dile getirdi. Muhtar Nuroğlu, “Kimse yerinden çıkmak istemez. Devlet, vatandaşın yerini alıp onları başka bir yere göndermeye kalkarsa bunu kim ister ki? Yerinden çıkıp başka bir yerde yeni bir düzen kurmak çok zor. Elbette isteyenler de olabilir, ancak mahallede doğup büyüyenler bu duruma karşı” şeklinde konuştu.

İsmail Rizeli'nin Endişeleri: “Yatırıma Karşı Değiliz, Ancak…”

Mahalle sakinlerinden emekli polis İsmail Rizeli de bu konuda endişelerini paylaştı. Rizeli, “Bizler burada doğduk, büyüdük. Mahallemizden ayrılmak istemiyoruz. Yatırıma karşı değiliz, ancak yetkililerimizden farklı bir çözüm bulmalarını bekliyoruz. Dosyanın bakanlıkta olduğunu duyduk ve bu durum bizi endişelendiriyor. Bizi buradan çıkarırlarsa nereye gideceğiz?” dedi.

Belirsizlik ve Endişe Devam Ediyor

Rizeli, mahallede bazı sakinlerin ev inşaatlarına başladığını belirterek, “Komşularımızdan bazıları ev inşaatına başladı. Eğer mahallemiz istimlak edilirse bu komşularımızın durumu ne olacak? Bizler de büyük masraflarla evler inşa ettik. Şimdi buralar kamulaştırılırsa ne yapacağız? Endişeliyiz ve ortada bir belirsizlik var. İlgili kurumların bu belirsizliği ortadan kaldırarak bizi bilgilendirmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Arsin OSB'nin genişleme planları ve Nuroğlu Mahallesi'ni kapsayıp kapsamayacağına dair gelişmeler merakla bekleniyor. Yetkililerin konu hakkında resmi bir açıklama yapması, bölge halkının endişelerini giderebilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —