Tarih: 20.10.2023 15:37

CHP Trabzon Milletvekili, Kamuda Çalışan Avukatlarla İlgili Soru Önergesi Sundu

Facebook Twitter Linked-in

Suiçmez'in sunduğu soru önergesi, kamuda çalışan avukatların sayısını, engelli avukatların istihdamını ve kamu kurumlarının avukat ihtiyacını ele alıyor.

Milletvekili Sibel Suiçmez'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a yönelttiği sorular şunlar:

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan avukat sayısı nedir? Bu konuda Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nde veri bulunmakta mıdır?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan avukatların yüzde kaçı engellidir? Bu konuda Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veriye sahip midir?

Kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu avukat sayısı ne kadardır? İstihdama yönelik olarak Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından bir çalışma yapılmış mıdır?

Avukat istihdamına ihtiyaç duyan kamu kurum ve kuruluşları hangileridir? Önümüzdeki aylarda engelli kamu personeli ataması için "Kamu E-Uygulama" sistemi üzerinden kaç tane avukat kadrosu talep etmiştir? Bu konuda Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veriye sahip midir?

Engelli kontenjanından avukat istihdamı için yönlendirme yapılması amacıyla Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 53. maddesi ve 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 8. maddesinin ilgili fıkraları uyarınca kamu kurumlarına yönlendirme yapılmış mıdır?

Suiçmez'in sunduğu bu soruların, kamuda çalışan avukatların durumu ve engelli avukatların istihdamı hakkında önemli bilgilere ulaşmamıza yardımcı olacağı görülüyor. Cevaplar, kamu sektöründeki avukat istihdamı ve engelli haklarıyla ilgili önemli bir perspektif sunabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —