Tarih: 23.12.2023 13:04

Hamsi de artık lüks olabilir! Hamsi fiyatlarında beklenmedik artış!

Facebook Twitter Linked-in

Özellikle Karadeniz'de büyük bir ilgi gören ve halk tarafından sevilen hamsi, fırtınanın olumsuz etkisiyle birlikte kilogram fiyatını iki katına çıkardı. Geçtiğimiz haftalarda 50-60 TL civarında satılan hamsinin kilosu, şu anda 110 TL'ye kadar yükseldi.

Hafta sonu yaşanan fırtına, balık avını olumsuz etkileyerek hamsi fiyatlarının artmasına sebep oldu. Taze balık almak isteyen vatandaşlar, tezgahlardaki fiyat artışını gördükçe şaşkınlıklarını gizleyemediler. Hamsi fiyatlarının yanı sıra mezgit balığı da tezgahlarda yerini aldı ve kilogram fiyatı 150 TL olarak satışa sunuldu.

Balık fiyatlarındaki artışın devam ettiği gözlemlenirken, balıkçılar, fırtınanın etkilediği fiyatların zamanla normale döneceğini umut ediyorlar. Ancak şu anda birçok balığın normalden daha yüksek fiyatlarla satıldığını belirten balıkçılar, fiyatların zaman içinde düşeceği konusunda umutlu olsalar da, tane olarak satılan balıkların da fırtına nedeniyle fiyatlarının arttığını ifade ediyorlar.

Tezgahlardaki son duruma göre yerli somon kilosu 200 TL, çupra ve levrek 150 TL, yerli uskumru 100 TL, istavrit 100 TL ve mezgit 150 TL'den satışta bulunuyor. Balıkçılar, fiyatların zaman içinde düşeceğini umut ederken, şu anda pek çok gıda ürününden daha uygun fiyatlarla geleceğini düşünüyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —