Tarih: 07.02.2024 12:47

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı: "Erzurum Depreme Hazırlıksız Yakalanmamalıdır"

Facebook Twitter Linked-in

Çelik, 6 Şubat depremiyle ilgili olarak yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerin yarattığı acıyı hatırlatarak, depremzedelerin yanında olduklarını ifade etti.

Başkan Çelik, son yayınlanan Deprem Bölgeleri Haritası'na göre Erzurum'un büyük bir kısmının deprem riski altında olduğunu vurguladı. Yapılan değerlendirmelere göre, Erzurum'un yüzde 75'inin 1. derece, yüzde 25'inin ise 2. derece deprem bölgesi olduğunu belirten Çelik, bu durumun Erzurum'da yaşayanların büyük bir çoğunluğunun deprem riski altında olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Çelik, "Erzurum nüfusunun yüzde 92'sinin 1. derece deprem bölgesinde bulunması, deprem riskinin ciddiyetini ortaya koymaktadır" dedi.

Depremin önlenemeyen bir doğal afet olduğunu ancak etkilerinin azaltılabileceğini belirten Çelik, devletin ve yerel yönetimlerin deprem riski altındaki bölgelerde alması gereken önlemlere vurgu yaptı. "Erzurum'un depreme hazırlıksız yakalanmaması için gerekli adımların acilen atılması gerekmektedir" diyen Çelik, vatandaşların da kişisel olarak alabilecekleri önlemlere dikkat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —