Tarih: 14.02.2024 14:06

Evde bakım maaşı ne kadar oldu ŞUBAT 2024? Evde bakım maaşı hesaplara yattı mı, ne kadar?

Facebook Twitter Linked-in

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU ŞUBAT 2024?

Memur maaşlarına yapılan zamlarla birlikte, evde bakım maaşlarına da artış gerçekleşti. Yüzde 49,25 oranındaki zam ile evde bakım desteği 5 bin liradan 7 bin 608 liraya yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, zamlı evde bakım maaşlarının yatırılacağı tarihi açıkladı. Yapılan açıklamada, "Şubat ayından itibaren söz konusu aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız" denildi.
EVDE BAKIM MAAŞI HESAPLARA YATTI MI, NE KADAR?

Genellikle evde bakım maaşları her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılmaktadır. Şubat ayına gelindiğinde, evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Şubat itibarıyla hesaplara yatması beklenmektedir. Ancak, evde bakım maaşlarının henüz hesaplara yatırılma listesi şu ana kadar paylaşılmamıştır.

Maaş ödemelerinin yatıp yatmadığını kontrol etmek için vatandaşlar, e-Devlet üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından şifre ve TC kimlik numarası ile sorgulama yapabilirler. Ayrıca, evde bakım parasını SMS ile öğrenmek isteyenler BAKIYE yazıp 4747'ye mesaj atarak bilgi alabilirler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —