KADIN YAŞAM VE İSTİHDAM MERKEZİ TRABZON'DA FARK YARATIYOR

Trabzon'un kadınları ve kız çocuklarının ihtiyaçlarına yönelik önemli bir hizmet sunan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, bir yılda binlerce kişiyi misafir etti.

KARADENİZ 8.05.2024 15:47:00 0
KADIN YAŞAM VE İSTİHDAM MERKEZİ TRABZON

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, merkezin sadece Trabzon için değil, ülke genelinde örnek bir model olduğunu ifade ederek, toplumsal değişimin ve kadınların güçlenmesi adına katkı sağladığını belirtti.

Trabzon'da bir yıl önce faaliyete başlayan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, kadınların her yönden güçlenmesi için önemli bir misyon üstlenerek çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürüyor. Spor Merkezi bölümünde, bir yıl içinde 17 bin 178 kişiye toplamda 176 bin 644 seanslık hizmet sunan merkez, kadınların özgüvenlerinin artmasına ve sportif faaliyetlere katılımlarının teşvik edilmesine yardımcı oldu.

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLİYOR

Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, yetişkin bireylerden çocuklara, ailelere kadar geniş bir kesime ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor. Bir yıl içinde kadın danışma merkezinden 1526 kadın ve aile bireyi yararlandı. Ayrıca en çok başvurular, sağlıklı beslenme, hastalıklarda özel beslenme, gebelik öncesi ve sonrası beslenme ile kilo alma ve kilo verme gibi konularda yapıldı.

KADIN İSTİHDAMININ ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Kadınlara iş imkanı sunan merkezde, el dokuması kumaşlarla yöreye özgü tasarımlar yapılıyor. Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, turizmde hediyelik eşya sektöründe fark yaratacak çalışmalar yaparak Kadın Dostu Kent olan Trabzon'da kadın istihdamının artırılmasını hedefliyor.

ÇOCUKLARA DESTEK OLARAK KADINLARI GÜÇLENDİRİYORLAR

Merkez, kadınların yanı sıra çocukların da desteklendiği bir yapıya sahip. Spora gelen ve danışmanlık hizmeti alan kadınların 3-6 yaş çocuklarına oyun alanı desteği sağlanarak kadınların sosyalleşmesine ve çocukların kaliteli zaman geçirmesine katkı sağlanıyor.

FARKINDALIK ÇALIŞMALARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, kadın sivil toplum kuruluşları ve kamu yararına çalışan kurumların eğitim çalışmalarına destek vermek amacıyla ücretsiz salon tahsisi yaparak, kentte kadın ve kız çocuklarının bireysel ve toplumsal gelişimine yönelik çalışmalara ev sahipliği yapıyor.

ETKİNLİK MERKEZLERİNİN SAYISI ARTIRILACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’nin Trabzon'un en değerli miraslarından biri olduğunu belirterek, etkinlik merkezlerinin sayısının artırılacağını dile getirdi. Genç, “Sadece bir hizmet noktası değil, aynı zamanda toplumsal dönüşümün katalizörü olan bu merkez, kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın güçlenmesi için kıymetli bir platform sunuyor” dedi.

GENİŞ BİR YELPAZEDE HİZMET SUNULUYOR

Başkan Genç, sunulan imkanlarla binlerce kadının hayatına dokunulduğunu vurgulayarak, “Eğitimden istihdama, danışmanlık alanlarından, spora kadar geniş bir yelpazede hizmet sunarak, kadınlarımızın kendilerine olan güvenlerini arttırmalarına ve potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı oluyoruz. Çocuklarımızı da unutmuyor, onların da sağlıklı ve mutlu bir geleceğe adım atmaları için çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.6° / 11.7°

İl Başkanı Hikmet Ayar’dan 19 Mayıs Mesajı

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor