Tarih: 12.05.2024 13:54

1955'ten Bugüne: Kahraman Annelerimiz ve Nene Hatun

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum Valiliği, Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, 1955 yılında ülkemizde kutlanmaya başlanan ilk Anneler Günü'nde "Yılın Annesi" seçilen Nene Hatun başta olmak üzere, geçmişten günümüze vatanımızın zor zamanlarında sorumluluk alarak istiklâl ve hürriyet uğruna mücadele eden kahraman annelerimizi, şehit annelerimizi ve onların şahsında evlat özlemi çeken tüm anneleri hürmetle yâd etti.

Mesajda, her türlü şartta annelik görevlerini eksiksiz yerine getiren annelerimize; aile bireyleriyle birlikte sağlık, huzur ve esenlik içinde geçecek bir ömür temenni edildiği belirtildi.

Nene Hatun'un Anısına Saygı

Mesajda, Nene Hatun'un kahramanlığına da özel olarak yer verilerek şu ifadelere yer verildi: "Yılın Annesi seçilen Nene Hatun, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıklarla sadece bir anne değil, aynı zamanda vatan sevgisinin ve fedakarlığın timsali olmuştur. Nene Hatun'un anısını saygıyla yâd ediyor, tüm annelerimize bu anlamlı günde en içten dileklerimizi sunuyoruz."

Annelerimize Teşekkür

Valilik mesajında ayrıca, annelerin fedakarlıkları ve evlatlarına olan sevgileri için de teşekkür edilerek şu ifadelere yer verildi: “Annelerimiz, hayatımızın en değerli varlıklarıdır. Onların sevgi dolu kollarında şefkat ve huzuru buluruz. Her türlü şartta yanımızda olan, bize inanan ve destek olan annelerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —