Tarih: 04.08.2024 11:28

Vali Ünsal, “Kamu hizmetlerinin en verimli ve etkin şekilde vatandaşlara sunulması için çalışıyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

 2024 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanan projelerin değerlendirildiği toplantıda; devam eden yatırımlar ile 2024 yılının üçüncü çeyreğinde yapılması planlanan yatırım ve hizmetler ele alındı.
Toplantıda konuşan Vali Cengiz Ünsal, dönem itibariyle, Artvin’de toplam 264 projenin uygulandığını ve bu projelerin toplam yatırım bedelinin 54 milyar TL olduğunu ifade etti.
Kamu hizmetlerinin en verimli ve etkin şekilde vatandaşlara sunulması için çalıştıklarını belirten Ünsal, şunları söyledi: 

“Dönem sonu itibariyle, İlimiz genelinde gerçekleştirilen projelerin nakdi gerçekleşme oranına bakıldığında bu oran % 51,6’dır. Projelerin yatırım bedellerinin sektörel dağılımına baktığımızda ise; % 68 yatırım bedeliyle ilk sırada ulaştırma ve haberleşme sektörü, % 15 yatırım bedeli ile ikinci sırada enerji sektörü ve üçüncü sırada % 11 ile iktisadi nitelikteki diğer kamu hizmetleri, geri kalan %  6’sının ise diğer alanlarda olduğu görülmektedir." dedi.
Artvin ilimizde; dönem itibariyle uygulanmakta olan 264 projenin sektörel bazda dağılımına da değinen Vali Ünsal; ilk sıranın 85 proje ile ulaştırma/haberleşme, ikinci sıranın 66 proje ile tarım, üçüncü sıranın 27 proje ile eğitim alanında olduğunu belirtirken bunları sırasıyla sosyal ve iktisadi nitelikteki diğer kamu hizmetleri, enerji, turizm ve sağlık sektörlerinin takip ettiğini belirtti.
Valilik Çoruh Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Cengiz Ünsal’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Abdullah Arslantürk, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Soysal, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bölge müdürleri ile kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —