Tarih: 30.08.2024 10:56

Başkan Ekim 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Kutladı

Facebook Twitter Linked-in

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Ekim, mesajında bu büyük zaferin, yok edilmek istenen bir milletin yeniden doğuşunun en önemli göstergesi olduğunu belirtti.

Başkan Ekim'in mesajında şu ifadeler yer aldı: “30 Ağustos Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ve Türk milletinin esarete asla boyun eğmeyeceğinin ilan edildiği bir mücadelenin sonucudur. Bu zafer, Türk milletinin ordusuyla bütünleştiği ve vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını feda ettiği bir mücadelenin sonucudur. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan Büyük Zafer'in 102. yıl dönümünü bir kez daha gururla ve sevinçle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Ekim, 30 Ağustos’un arkasında canlarını feda eden kahramanların olduğunu vurguladı. “Cumhuriyetimizin kuruluşunu hazırlayan, Millî Mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran ve bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını bizlere bırakan kahramanlarımızla ne kadar gurur duysak azdır” diyen Ekim, bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanları, aziz şehitleri ve gazileri saygı, minnet, şükran ve rahmetle andığını belirtti. Ekim, tüm Akçaabat halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dilekleriyle kutladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —