Tarih: 07.09.2024 10:37

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'den İsrail'in Batı Şeria'daki Müdahalesine Sert Tepki

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İsrail'in Batı Şeria'da gerçekleştirdiği işgal karşıtı sivil protestolara yönelik acımasız müdahaleyi sert bir dille kınadı. Sekmen, saldırılarda hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi için taziye mesajı yayımladı.

Sekmen, yaptığı açıklamada, “İsrail'in uzun süredir devam eden, masum sivilleri hedef alan bu vahşet ve soykırım politikalarını şiddetle kınıyoruz. Bu insanlık dışı saldırılarda hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır diliyorum” dedi.

Başkan Sekmen, İsrail’in uyguladığı şiddetin çocuk, kadın, yaşlı demeden masum canları hedef aldığını vurgulayarak, bu zulmün son bulması için uluslararası arenada mücadele edeceklerini ifade etti. Sekmen, “İnsanlık onuru, adalet ve barış adına bu vahşetin hesabının sorulması dünya vicdanı adına elzemdir” şeklinde konuştu.

Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak mazlum Filistin halkının yanında olduklarını ve onların haklarını savunmak için kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini belirtti. Bu mücadelenin sadece bir milletin değil, tüm insanlığın ortak davası olduğunu vurgulayan Sekmen, uluslararası platformlarda adaletin yerini bulması için mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —