Tarih: 19.05.2024 12:14

Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Madencilik Faaliyetlerinin Doğaya Etkilerini Ele Aldı

Facebook Twitter Linked-in

Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele katılarak IV. Grup metalik madencilik faaliyetlerinin doğal varlıklara ve yaşama etkilerini değerlendirdi. Yeşil Artvin Derneği'nin katkılarıyla TEMA Vakfı ile birlikte düzenlenen panele, çeşitli kurum temsilcileri ve Artvin halkı yoğun ilgi gösterdi.

Panelde Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nur Neşe Karahan ve TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç'ın açılış konuşmalarının ardından, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ataç, "Yaşam alanlarımız tehdit altında" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

KTÜ Orman Fakültesi'nden Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, "Artvin'de madencilik sorununa doğa koruma ve turizm açısından bakmak" konulu sunumunu yaparken, Maden Mühendisi Mehmet Torun, "Sömürge madenciliği" konusunu ele aldı. Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura ise "Altın madenciliğinin ekolojik, ekonomik ve halk sağlığı üzerine etkileri"ni anlattı. Fatsa Doğa ve Çevre Derneği'nden Prof. Dr. Mehmet Aydın ise "Altın madenciliğinde çevresel kirlilik: Fatsa örneği" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —