Tarih: 29.07.2023 10:31

Artvin Kemalpaşa İlçesinde Taşkın Koruma Çalışmaları Yüzde 98 Seviyesine Ulaştı

Facebook Twitter Linked-in

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yapılan açıklamada, bölgedeki Taşkın ve Rusubat Kontrolü çalışmalarının yüzde 98 seviyesine ulaştığını duyurdu.

Son yıllarda Artvin'de yaşanan düzensiz ve dengesiz yağışlar nedeniyle taşkınların önemli bir sorun haline geldiğini belirten Genel Müdür Balta, bu bağlamda tarım arazilerinin korunması ve taşkın risklerine karşı önlem alınmasının büyük bir öncelik olduğunu vurguladı.

Kemalpaşa ilçesi Karaosmaniye Deresi'nin üst havzasında yürütülen taşkın ve rusubat kontrolü işi kapsamında, sağ sahilde 720 metre ve sol sahilde 200 metre uzunluğunda taşkın koruma duvarları inşa edildi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 4 köy ve 213 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunacak.

Tarımın modern sulamayla desteklenmesi, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek verimliliğin elde edilmesi, sağlıklı ve içilebilir suyun musluklara ulaştırılması ve yerleşim bölgeleri ile tarım arazilerinin taşkın risklerine karşı korunması gibi DSİ'nin hedefleri doğrultusunda çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Artvin'de taşkın koruma çalışmalarının yüzde 98 seviyesine gelmesi, bölgedeki çiftçilere ve yerleşim yerlerine büyük bir güvence sağlayacak ve doğal afetlerin oluşturabileceği zararların önüne geçilmesine katkıda bulunacak. DSİ'nin çabalarıyla bölgedeki tarımsal üretim daha verimli hale getirilirken, halkın yaşam kalitesi ve güvenliği de artacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —