Tarih: 29.10.2023 13:48

Artvin Valisi Cengiz Ünsal'dan 29 Ekim Mesajı: "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun"

Facebook Twitter Linked-in

Vali Ünsal, tarihi önemi vurgulayarak Cumhuriyet'in kuruluşunun büyük bir zaferi simgelediğini ifade etti.

Vali Ünsal'ın mesajı şu şekildedir:

"Kıymetli Artvinli Hemşehrilerim,

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü gururla ve coşkuyla kutluyoruz. 29 Ekim 1923, binlerce yıllık şanlı tarihimizin en önemli günlerinden biridir. Bu büyük günün simgesi olan Cumhuriyet, Türk milletinin yeniden dirilişinin adıdır ve İstiklal mücadelemizin en önemli miraslarından biridir.

Tarihi birikimimizi ve fedakarlığımızı kutladığımız bu özel günde, milletimizin bu toprakları vatan kılma arzusuyla toprağa düşen şehitlerimizi, şanlı ecdadımızı, ve bu toprakları kanlarıyla sulayarak ebedi yurdu yapmamıza katkı sağlayan kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz.

Cumhuriyetimizin ilanıyla kurulan devletimiz, büyüyerek dünyanın dikkate değer devletleri arasında yerini aldı. Ancak, bu başarı, iç ve dış tehditlere karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele etmeyi gerektirir. Tıpkı Malazgirt, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz'da olduğu gibi milletçe el ele omuz omuza vererek, düşmanlara karşı bir ve beraber olmalıyız.

Bugün de dünya adaletinin ve merhametin sembolü olan ülkemiz, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için çalışmalıdır. Bu hedeflerin gerçekleşmesi sadece Türkiye için değil, tüm insanlık için önemlidir.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu özel gün vesilesiyle, ecdadımızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Bu vesileyle, Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —