Tarih: 10.09.2024 10:30

Artvin'de 2024-2025 Eğitim Yılı Coşkulu Bir Törenle Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Artvin’de 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'nın açılışı, 7 Mart İlkokulu’nda coşkulu bir törenle yapıldı. Törene Artvin Valisi Cengiz Ünsal da katılarak öğrencilerin okul heyecanını paylaştı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Öğrenciler ve protokol üyelerinin konuşmalarının ardından, Vali Cengiz Ünsal bir konuşma yaptı. Ünsal, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyerek, “İlimiz genelinde 162 okulda, 1.632 derslikte, 2.232 öğretmenimiz ve 24.587 öğrencimiz ile eğitim ve öğretime başladık. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve eğitim camiasının tüm paydaşları yeni eğitim-öğretim dönemine başlamanın heyecanını ve sevincini yaşıyor. Bu heyecanın yıl boyunca sürmesini temenni ediyorum” dedi.

Vali Ünsal, Artvin’de eğitim ve güvenliği sağlamak için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirterek, “Çocuklarımızın huzur ve güven ortamında eğitim hayatlarını sürdürebilmesi için gerekli tüm asayiş ve trafik tedbirlerini aldık. Eğitim, milletimizi ve ülkemizi geleceğe taşımanın birinci şartıdır. Başarı disiplin, azim ve fedakarlıkla elde edilir. Eğitimli insan gücünün önemi günümüz dünyasında daha da artmıştır” diye konuştu.

Öğretmenlere yönelik de önemli mesajlar veren Ünsal, “Sizler sadece öğreten değil, aynı zamanda çocuklarımızı iyilik, adalet ve hoşgörü ile yetiştiren, onların içindeki cevheri ortaya çıkaran eğitimcilersiniz. Öğrencilerimizi geleceğe güvenle hazırlamanız ve onları yeniliklere açık bireyler olmaları için bilginizle rehberlik etmeniz beklenmektedir” dedi.

Öğrencilere ise gelecekte ülkenin umutları ve aydınlık geleceği olduklarını hatırlatarak, “Geleceğin Türkiye’si sizlerin omuzlarında daha da yükselecektir. Merakınız ne kadar büyükse bilginiz de o kadar derin olacaktır. Soru sormaktan ve sorgulamaktan korkmayın. Hedeflerinize kilitlenin, düzenli ve disiplinli çalışın” şeklinde seslendi.

Velilere de seslenen Vali, “Çocuklarınızın kaliteli ve güvenli eğitim alması için gösterdiğiniz duyarlılık ve destek çok önemlidir. Geleceğimizin mimarları olan çocuklarımıza en iyi eğitim hizmetini sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Tören, öğrencilerin şiir okumaları, dördüncü sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeği vermesi ve çeşitli gösterilerin sergilenmesiyle devam etti. Programın sonunda Vali Cengiz Ünsal, ilk ders zilini çalarak 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'nın startını verdi.

Törenin ardından Vali Ünsal ve protokol üyeleri, 7 Mart İlkokulu’nun sınıflarını ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —