Tarih: 25.09.2023 11:50

Artvin'de Bin 200 Rakımlı Kafkasör Yaylası'nda Off-Road Heyecanı

Facebook Twitter Linked-in

Artvin Off-Road Kulübü tarafından organize edilen bu etkinlik, yerel ve uluslararası off-road tutkunlarını bir araya getirerek unutulmaz bir deneyim sunmaya devam ediyor.

Yarışlara, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Irak ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden 35 ekip katıldı. Ekipler, araçlarının motor gücüne göre S1, S2, S3 ve S4 kategorilerinde yarışarak, zorlu parkurda başarı için kıyasıya bir mücadele verdi. 2.500 metre uzunluğundaki parkur, tümsekler ve çukurlarla dolu olup sürücülere adrenalin dolu anlar yaşattı. Parkuru tamamlayamayan araçlar iş makineleri eşliğinde pistten çıkarıldı.

S2 kategorisinde yarışan bir sürücü, orman etabında ağaca çarparken, başka bir sürücü ise lastiğinin çıkmasına rağmen jant üzerinde parkuru tamamlamasıyla büyük ilgi topladı. Yarışlarda dereceye giren sürücülere para ödülleri ve çeşitli hediyeler sunuldu.

Artvin Off-Road Kulübü Başkanı Zafer Sinir, yarışlarda güvenlik önlemlerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "Özellikle Artvinli vatandaşlarımız coğrafi şartlardan dolayı off-roada alışkın. Biz de kulüp olarak bu yıl 7.'si düzenlediğimiz yarışlara oldukça ilgi yoğun oldu. Çeşitli ülkelerden gelen yarışçılarımız etaplarda izleyicilere de heyecan dolu anlar yaşattılar." dedi.

Yarışlardan elde edilen gelirin Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastası Deniz Günay için bağışlanacağını belirten Sinir, "Bu yıl Deniz bebek için bu organizasyonu yapıyoruz. Katılım gayet iyi oldu, yurttaşlarımızın duyarlılığından dolayı da teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Off-Road Kulübü adına parkurda yarışan Artvin Vali Yardımcısı Dilara Şenoğlu ise yarış sonrası yaptığı açıklamada, "Çok farklı bir heyecan yaşadım. Keyifliydi, deneyimli hocalarımız ile birlikte yapmak çok daha keyif verdi. Emeği geçenlere teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Artvin'deki bu heyecan dolu off-road yarışları, hem sporcuları hem de seyircileri adrenalinle dolu unutulmaz bir gün yaşatmaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —