Tarih: 13.06.2024 09:11

Artvin’de "Dilimizin Zenginlikleri" Sergisi Büyük İlgi Gördü

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından başlatılan “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında Artvin'de gerçekleştirilen çalışmalar, Gençlik Merkezi Fuaye alanında Artvin halkının ziyaretine açıldı. Serginin açılışına İl Millî Eğitim Müdürü Fahri Acar, Artvin protokolü, okul ve kurum müdürleri katıldı.

Sergide bir konuşma yapan İl Millî Eğitim Müdürü Fahri Acar, Türkçemizin çok zengin bir dil olduğunu vurgulayarak, dilimizin bu zenginliğini ve değerlerimizi kuşaktan kuşağa aktarmanın önemine dikkat çekti. Acar, bir yıl boyunca proje kapsamında emek veren tüm okullarımızın idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi, okullarda yapılan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlıyor.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, serginin halk tarafından büyük ilgi gördüğü ve ziyaretçilerin sergide sergilenen çalışmaları beğeniyle incelediği belirtildi.

Sergi, bir yıl boyunca okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde yapılan çalışmaların sonucunda ortaya çıkan eserleri Artvin halkının beğenisine sunuyor.

Dilimizin zenginliklerini gözler önüne seren bu anlamlı etkinlik, dilimize ve kültürümüze sahip çıkma bilincini artırmayı hedefliyor. Artvin halkı, sergiyi 12 Haziran’dan itibaren Gençlik Merkezi Fuaye alanında ziyaret edebilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —