Tarih: 06.01.2024 12:01

Artvin'de Eşini Öldüren Sanığa Müebbet Hapis Cezası

Facebook Twitter Linked-in

Kararın ardından açıklama yapan mağdur avukatı Reyhan Aydemir, "Sonuçtan memnunuz. Mahkemenin verdiği karar, adaletin tecelli ettiğini gösteriyor. Maktul kadının ailesi olarak, bu kararın verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Cinayetin Perde Arkası

Olay, 2019 yılında Ardanuç ilçesinde meydana gelmişti. Ferhat Karaboğa, eşi Zeynep Karaboğa'yı boğarak öldürmüş ve cesedi bir ormana gömmüştü. Ümit Aslan Özdemir ise, Karaboğa'ya olaydan sonra yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Ferhat Karaboğa, üç yıl sonra cinayeti itiraf ederek polise teslim olmuştu. Özdemir ise, hakkındaki suçlamaları kabul etmemişti.

Mahkeme Kararı

Artvin Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması bugün görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Ferhat Karaboğa ve Ümit Aslan Özdemir, sanık avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı. Maktul kadının annesi Perihan Doğan'ın avukatı da duruşmaya SEGBİS ile bağlandı.

Duruşmada, Ferhat Karaboğa, cinayeti nasıl işlediğini anlattı ve pişman olduğunu belirtti. "Suça yardım ve yataklık" iddiası ile yargılanan Ümit Aslan Özdemir ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mağdur avukatı Reyhan Aydemir, sanıkların hem duruşmada hem de daha önce verdiği ifadelerden yola çıkarak suçun sabit olduğunu belirterek; cezada indirim uygulanmamasını talep etti.

Son sözü sorulan sanık Ferhat Karaboğa ise "Beyanlarım geçerli, beraatımı istiyorum, pişmanım" dedi. Ümit Aslan Özdemir ise, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi istiyorum" ifadesini kullandı.

Mahkeme, kararını açıkladı. Sanıklardan Karaboğa, "eşe karşı kasten öldürme" suçlamasıyla müebbet, Ümit Aslan Özdemir ise "suça yardım etme" suçlamasıyla 14 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cinayetin Kadına Yönelik Şiddetin Bir Örneği Olduğuna Dikkat Çekildi

Mağdur avukatı Reyhan Aydemir, karar sonrası yaptığı açıklamada, cinayetin kadına yönelik şiddetin bir örneği olduğunu söyledi. Aydemir, "Bu karar, kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adımdır. Ancak, kadına yönelik şiddetle mücadelenin sadece yargının vereceği kararlarla sınırlı olmadığını da unutmamak gerekiyor. Bu mücadelede, toplumun tüm kesimlerinin birlikte hareket etmesi gerekiyor" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —