Tarih: 30.08.2023 15:19

Artvin'de Heyelan Nedeniyle 8 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Facebook Twitter Linked-in

Yağışların etkisiyle meydana gelen heyelanlar sonucu 8 köy yolunun ulaşımı kapandı. Aynı zamanda Hatila Vadisi'nde yer alan içme suyu borusu da heyelan sonucu patladı.

Dün kente ulaşan sağanak yağışlar, su baskınları ve heyelanlarla birlikte önemli altyapı sorunlarını beraberinde getirdi. Hatila Vadisi Milli Parkı'nda bulunan cam teras çevresinden geçen içme suyu borusu, meydana gelen heyelan sonucu patladı. Bu durum, vadide yaşayanların içme suyu temininde sıkıntılara neden oldu.

Vadi bölgesine bağlı merkeze bağlı bazı köylerde, yamaçlardan kopan taş ve kayaların yolu kapattığı bildirildi. Heyelanlar nedeniyle ulaşımın sağlandığı kara yolu trafiğe kapandı, köylüler ise yollarını kullanamaz hale geldi.

Oluşan altyapı sorunlarının giderilmesi için harekete geçen Artvin İl Özel İdare, Orman İşletme, Belediye ve Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, çalışmalarına başladı. Patlayan içme suyu borusunu onarma çalışmalarının yanı sıra, kapalı 8 köy yolunun ulaşımını tekrar açmak amacıyla iş makineleriyle çalışmalara başlandı. Ekipler, heyelan ve taşkınların neden olduğu olumsuz etkilerin en kısa sürede giderilmesi için yoğun çaba sarf ediyor.

Yetkililer, vatandaşların güvenliği ve ulaşımın sağlanabilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti. Ayrıca, yaşanan bu olumsuzlukların gelecekteki benzer durumlar için ders niteliği taşıdığını ve alınacak tedbirlerin bu doğrultuda planlanacağını ifade ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —