Tarih: 19.10.2023 13:28

Artvin’de Muhtarlar Günü Coşkusu Atatürk Anıtı'nda Yaşandı

Facebook Twitter Linked-in

Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Cin ve birçok muhtar, Milli İrade Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Cin'in konuşmasıyla devam etti.

Başkan Hasan Cin, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Bu anlamlı günün halkımıza görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını, Ebediyete göç etmiş olanlara Yüce Allahtan rahmet, hayatta kalan diğer görev yapmış muhtarlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarını diliyorum."

Cin ayrıca, muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu vurgulayarak, "Muhtarlar, devlet ile vatandaşlar arasında bir köprü görevi görüyorlar. Muhtarlık müessesesi, toplumsal barışın sağlandığı en önemli kuruluşlardan biridir. Temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti Mührü'nden alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir." dedi.

Muhtarlar, pandemi dönemi ve doğal afetlerle başa çıkma konusundaki organizasyon ve liderlik vasıflarının önemini de vurguladılar. Ayrıca, muhtarların vatandaşların devlete duyduğu ihtiyaçları ilettikleri ilk kapı olduğuna dikkat çektiler.

Tören, Artvin'deki muhtarların önemli günlerine verilen değeri yansıtırken, muhtarlar ve toplum arasındaki önemli iletişim köprüsünü tekrar vurguladı. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İç İşleri Bakanı olmak üzere, töreni düzenleyenlere teşekkür edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —