Tarih: 20.10.2023 15:45

Artvin'in Arhavi İlçesinde 12. Grassroots Futbol Şenliği Coşkusu

Facebook Twitter Linked-in

Arhavi İlçe Stadyumu'nda düzenlenen etkinlik, UEFA'nin en iyi Grassroots lideri ödülü sahibi Arhavili beden eğitimi öğretmeni Fikret Kadıoğlu'nun gönüllü organizasyonuyla hayat buldu.

Bu yıl 12. kez düzenlenen şenliklerde, çocuklar centilmenlik ve fair-play ruhuna vurgu yapmak adına mavi kart uygulamasıyla futbol oynadılar. Anneler ise çocuklarının müsabakalarının sona ermesini evlerinde hazırladıkları yiyeceklerle beklediler.

Herkes İçin Futbol Koordinatörü emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Fikret Kadıoğlu, etkinliğin amacının çocuklara spor yapma alışkanlığı kazandırmak, dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirmek olduğunu belirtti. Aynı zamanda çocukların hiçbir baskı altında olmadan özgürce futbol oynamalarını ve yeteneklerini sergilemelerini teşvik etmek amacıyla bu tür etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.

Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir ise çocuklarla bir araya gelerek futbolu yaşattıklarını ve kazanmanın veya kaybetmenin önemli olmadığı bir fair-play ruhu ile sporun kültürünü yaşatmayı hedeflediklerini söyledi. Çocuklar spor yaparken eğlendiklerini, güldüklerini ve sporun ruhunu yaşadıklarını dile getirdi.

Etkinliğin sonunda çocuklara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan katılım belgeleri verildi. Grassroots Herkes İçin Futbol Şenliği, Arhavi'deki genç sporcuların ve ailelerin katılımıyla büyük bir başarıyla tamamlandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —