Tarih: 05.11.2023 15:38

Artvinli Kadınlar Zulme Sessiz Kalmadı - Filistin'e Destek Yürüyüşü

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal medya ve belediye hoparlöründen yapılan çağrılarla "Artvinli kadınlar soykırıma karşı" sloganıyla bir araya gelen kadınlar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Artvin Belediyesi önündeki Atapark'ta bir araya geldi.

Cumhuriyet ve İnönü caddeleri boyunca yürüyen kadınlar, "Gazze'de film çekilmiyor ama herkes seyirci", "Zulme karşı tek yürek, zulme karşı tek bilek", "Filistin’de ölüm bebek işi", "Artvinli kadınlar Filistinli annelerin yanında", "Bu bir savaş değil soykırım" yazılı dövizlerle İsrail'e tepki gösterdi.

Yürüyüş sırasında, Halitpaşa Camisi önünde bir süre duran kalabalık, burada çocukların Filistin için şiirler okuyup dua etmesine tanık oldu. Ardından Milli İrade Meydanı'na doğru ilerleyen katılımcılar, bu anlamlı etkinliği sonlandırdılar.

Artvinli kadınlar, Filistin'deki zulme dikkat çekerek, dünyanın dört bir yanındaki insanları, Filistin'deki olaylara duyarlılık göstermeye ve destek vermeye çağırdı. Bu etkinlik, Filistin'e yönelik saldırıların sona ermesi ve barışın sağlanması için uluslararası topluma yapılan bir çağrı olarak görülüyor.

Artvin'deki bu etkileyici yürüyüş, zulme karşı sesini yükselten kadınların cesareti ve dayanışmasıyla dolu bir günün yalnızca bir örneğiydi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —