Tarih: 16.11.2023 16:38

Asgari ücrete cepleri şenlendirecek ZAM! Cumhurbaşkanı jestinin okkalısı 2024 zammı olarak onlara vuracak

Facebook Twitter Linked-in

Asgari ücrete cepleri şenlendirecek ZAM! Cumhurbaşkanı jestinin okkalısı 2024 zammı olarak onlara vuracak - Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği 2024 asgari ücret zammı için kapalı kapılar arkasında işçi ve işveren tarafının dirsek temasları ile yoklamaları da sürüyor.

Bu sene enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile beklentiler de artarken kredi faiz oranlarındaki yukarı yönlü çıkış firmaları da sıkıntıya sokmuştu. 2024 senesinde büyük bir iflas dalgası yaşanabileceği uyarıları yapılırken çalışanlar ise en azından borçlanmadan ay sonunu getirmelerini sağlayabilecek bir rakam almayı istiyorlar. İşte kulislerde konuşulan son rakamlar...

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 33 BİN TL OLACAK!

Hatırlanacağı üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapmış olduğu açıklamasında memur maaşına yüzde 50 zam beklentisi olduğunu ve en düşük memur maaşının 33 bin TL civarına geleceğini ifade etmişti. Geride bıraktığımız Temmuz ayında da en yüksek zammı memurlar almış, 8 bin liralık seyyanen zamla memurların alacağı maaş 22 bin liraya çıkartılmıştı.


2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI TAHMİNİ NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Asgari ücrete gelecek olan zam için açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş "Yıllardan beri sayın Cumhurbaşkanının bir yaklaşımı var. Bu yaklaşım da çalışanları ve emeklileri hiçbir şekilde enflasyona ezdirmemektir. Bu kararlılıkla hareket ediliyor. Asgari ücretin enflasyonun üzerinde artışla yeni yılda belirleneceğini düşünüyorum. Burada yılın ikinci altı ayı için yüzde 42-43 arası bir enflasyon olacağını düşünecek olursak asgari ücrete 6-7 puanlık bir refah payı dokunuşu ile yüzde 50 artış yapılacaktır" diyerek asgari ücrete en az yüzde 50'lik bir zam beklediklerini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —