meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Asgari ücretlilerin hemen kontrol etmesi gerekiyor! Farkında olmadan yıllarca paranız birikmiş olabilir!

Kıdem tazminatı işten ayrılan ya da ayrılmak isteyen kişilere verilen ikramiye gibi bir ödemedir. Kıdem tazminatı tutarları çalışanın brüt maaşı, hizmet süresi ve işten ayrılma sebebine göre değişkenlik gösteriyor.

Asgari ücretlilerin hemen kontrol etmesi gerekiyor! Farkında olmadan yıllarca paranız birikmiş olabilir!

2024 yılında işsizlik yardımları, GSS primleri, kıdem tazminatları ve staj maliyetleri yükselecek. Bu değişikliklerin iş verene, çalışana ve stajyere nasıl yansıyacağı henüz tam olarak hesaplanmış değil. 

ÇALIŞANLAR EN ÇOK KIDEM TAZMİNATINI MERAK EDİYOR 

Asgari ücret zamları sonrasında işten çıkarma, kıdem tazminatı, stajyerlik ve diğer haklarla ilgili de yeni düzenlemeler yapılacak. Asgari ücret yeni senede brüt 20 bin 2 TL, net 17 bin 2 TL 12 kuruş olarak uygulanacak. Yeni zamla birlikte işsizlik ödeneği, GSS primleri, kıdem tazminatları, eğitim yardımları da etkilenecek. Kıdem tazminatı hesaplanması çalışanların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi oldu. 

KIDEM TAZMİNATI NEDİR? 

Kıdem tazminatı işten ayrılan ya da ayrılmak isteyen kişilere verilen ikramiye gibi bir ödemedir. Kıdem tazminatı tutarları çalışanın brüt maaşı, hizmet süresi ve işten ayrılma sebebine göre değişkenlik gösteriyor. Asgari ücret arttıktan sonra kıdem tazminatlarının da yükselmesi bekleniyor. Asgari ücretli bir vatandaş bir sene boyunca çalıştığı yerde brüt asgari ücret tutarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. 

KIDEM TAZMİNATI NASIL HESAPLANIYOR? 

Yani güncel olarak asgari ücretli işçiye 20 bin 2 TL 50 kuruş kıdem tazminatı ödemesi hesaplanıyor. Aynı zamanda genel sağlık sigortası primleri de brüt asgari ücretin yüzde 3'ü miktarı yani 600 TL 8 kuruş tutarında ödeniyor. Bu şekilde vatandaş sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor. Lise ve üniversite staj tutarları da yükseldi. Yeni tutara göre stajyer ödemesi 5 bin 10 TL yapılacak. Yani asgari ücretin yüzde 30'u oranında ödeme yapılacak.


1

Akçaabat'ta 2024 Yaz Kur'an Kursları Başladı: Çocuklar İçin İslami Eğitim Fırsatı

2

Trabzon'da Fındık Üretimi İçin Önemli Adım: 2024 Rekolte Çalışmaları Başladı

3

Atatürk Üniversitesi Heyeti, Irak'a Akademik Ziyaret Gerçekleştirdi

4

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri, TEKNOFEST 2024'te Atatürk Üniversitesi'ni Gururlandırdı

5

Atatürk Üniversitesi'nden Binlerce Öğrenci, Yeni Hayatlarına Diplomalarıyla Başladı