Tarih: 08.09.2024 18:12

ASKON Rize Başkanı Karakoyunlu, Kuzey Irak Erbil'de Başkonsolosun Davetine Katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Trabzonlu Başkonsolos Erman Topçu, ASKON Rize Başkanı Karakoyunlu'yu Erbil'de görmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, Rizeli hemşehrilerine selam ve iyi dileklerini iletti. Topçu’nun davetiyle Erbil’e gelen Karakoyunlu, resepsiyon sonrası yaptığı açıklamada, Türk iş insanları adına bu davetin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Karakoyunlu açıklamasında, “Erbil Başkonsolosumuz Sayın Topçu’nun sıcak karşılaması ve bizlere gösterdiği ilgi gurur verici. Kendisine Trabzon ve Rize adına teşekkür ediyorum. Irak’ta ticari faaliyetlerimizde konsolosluğumuzun her zaman yanımızda olduğunu bilmek güven veriyor. Ayrıca, Irak Büyükelçimiz ile de oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Karşılıklı ticaretin geliştirilmesi için detaylı bilgiler edindik ve Türk iş insanlarının Irak’taki ticaret fırsatlarından daha fazla yararlanması için adımlar atmaya başladık,” dedi.

Bu ziyaret, Türkiye ve Irak arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesi ve Türk iş insanlarının bölgedeki faaliyetlerinin desteklenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —