meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Atalay; “Taşeron ülkenin başına bela oldu”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Soma’da yaşanan maden faciasının yıl dönümünde şehit olan maden işçilerinin şehitliğini ziyaret etti.

EKONOMİ 22.11.2023 18:55:00 0
Atalay; “Taşeron ülkenin başına bela oldu”

Atalay ziyarette bir kez daha taşeron çalışmaya dikkat çekerek, “Bugün Karayollarında, Enerji Bakanlığında her yerde var bu taşeron meselesi. Aynı yerde çalışan işçilerden biri ikramiye alıyor diğeri almıyor, biri yemek yiyor diğeri yemiyor. Birinin sosyal hakkı var diğerinin yok” dedi.


‘Mahkemeler sorun çıkartıyor’
Soma Maden Şehitliğini ziyaret ederek şehitlerin kabirlerine karanfil bırakan Genel Başkan Atalay daha sonra maden işçileriyle görüştü. Soma’da 301 maden işçinin şehit olduğu maden kazasının üzerinden 10 yıl geçtiğini ve bu konuda mahkemelerden madenci yakınlarının gönlüne su serpecek bir karar çıkmadığını vurgulayan Atalay, “Dosya Anayasa mahkemesinde  inceleniyor. Biz burada mağduruz. 301 kardeşimizin evladı, ailesi var. Dünya’da mahkemeler sorun çözer, maalesef mahkemeler bizim ülkemizde sorun çıkartıyor Kayıplarımız geri gelmez ama her seferinde bu son olsun diyoruz, maalesef son olmuyor. Bu kardeşlerimizin çocukları o zaman 1 yaşındaydı, şimdi 10 yaşında. Hukuk dünyanın her yerinde kadını korur, emeği korur. Bu yazılmayan bir kuraldır. Bununla ilgili verilen karardan toplumun tamamına yakını rahatsız. Onun için anayasa mahkemesi bu kararı bir an önce incelesin detaylı şekilde. Biz de önümüzü görelim” dedi.

Her şeye zam geliyor
Asgari ücret ve vergi düzenlemeleriyle ilgili de konuşan Atalay, “ Esas problem vergi. Bu konu ile ilgili bir düzenleme yapılması ve sabitlenmesi gerekiyor. Biz asgari ücreti 40 senedir senede bir kere yapıyorduk, fakat son 2 senedir 6 ayda bir yapıyoruz. Sebebi de şu; ülkedeki enflasyon. Koronavirüs salgınında sonra artan enflasyon ile birlikte son iki yıl içerisinde Temmuz ve Aralık ayında asgari ücreti belirliyoruz. Geçmişte kanun gereği temsil noktasında komisyon içerisinde TÜRK-İŞ’ten sendikalarımız oluyor. Dedik ki, bu sene orada o masada dört tane asgari ücretli işçi olacak. Onlar bu parayla nasıl geçinemediklerini komisyonda anlatacaklar. Bunu da Kasım ayının sonunda komisyonda tespit edeceğiz. Asgari ücretli bizzat orada oturacak ve kendi konumunu anlatacak. Asgari ücret konusu konuşulduğunda maalesef ülkemizde ete, süte, kiraya her şeye her yere zam geliyor. Şu anda asgari ücreti evet desen imzalasan, Şubat’ın 1’inde eline geçecek asgari ücret maaşı. Şu anda Şubat’ın 1’ine iki buçuk ay kadar bir zaman var. O zamana kadar vakti gelmeden konuşmanın bir anlamı yok. Zamanında konuşmak lazım” dedi.

‘Cevap alamadık’
Taşeron meselesini artık kimsenin konuşmadığına dikkat çeken Atalay, “Bundan 5 sene evvel 696’yla ilgili 700 bine yakın arkadaşımız kamuya geçti. Seçimden evvel iktidarı muhalefeti herkes söz verdi. O zaman dediler ki biz taşeron meselesini çözeceğiz. Seçim bitti şimdi taşeron meselesini kimse konuşmuyor, biz konuşuyoruz. Televizyonlarda, gazetelerde bütün her yerde bütün partiler söz verdi ama maalesef bugüne kadar bununla ilgili müspet bir cevap alamadık” dedi.

Her yerde taşeron
Atalay, “Bugün Karayollarında, Enerji Bakanlığında her yerde var bu taşeron meselesi. Aynı yerde çalışan işçilerden biri ikramiye alıyor diğeri almıyor, biri yemek yiyor diğeri yemiyor. Birinin sosyal hakkı var diğerinin yok. Burada huzur bulmak burada iç barışı sağlamak mümkün değil. Soma’ya bakıldığında dört tarafı işçi olan bir yer. Burada taşeron ülkenin başına bela oldu. Taşeron nedir; bugün için devlette maliyeti neyse, bizim işçilere versinler biz bunun altına imza atarız” diye konuştu.

 


Anahtar Kelimeler: Atalay; “Taşeron ülkenin başına

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim