Tarih: 13.07.2024 10:03

Avukat Şükrü Bülbül'den Eşine Atılan İftiraya Karşı Hukuki Mücadele

Facebook Twitter Linked-in

Avukat Şükrü Bülbül, eşi hemşire olarak çalıştığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hastanesi'nde oyunlar oynandığını ve eşine atılan iftiraların peşini bırakmayacaklarını belirtti. Bülbül, "Eşime kurulan tuzağı bozacağım, nöbete gittiği halde gitmemiş gibi gösterenler adalet önünde hesap verecek" dedi.
"Hukuki Mücadele Veriyoruz"
Şükrü Bülbül, Rize Sağlık İl Müdürlüğü bünyesindeki Eğitim Araştırma Hastanesi'nde evde sağlık hizmetleri servisinde bir dönem çalışan eşinin, 2023 Mayıs ayında yerel basında çıkan haberler sonrasında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan idari soruşturma kapsamında iftiraya uğradığını belirtti. Eşinin gece nöbeti olmadığı halde, yetişkin acil biriminde nöbeti olduğu bahanesiyle haksız paralar alındığını ifade eden Bülbül, olayın farklı bir boyuta çekildiğini ve gerekli hukuki süreci sürdürdüklerini belirtti.
"Eşim Görevine Aşık Bir Hemşire"
Eşinin 17 yıllık hemşire olduğunu belirten Avukat Şükrü Bülbül, "Eşim evde sağlık hizmetleri biriminde çalışıyordu. Nöbet değişim kurallarına uyulduğu iddia edilerek eşimden haksız paralar alındı. Ayrıca eşim hakkında, evde sağlık biriminde nöbete gitmediği iftirasıyla raporlar tutuldu. Tüm nöbetlere ait paralar Başhekimlik yazısıyla geri alındı ve suçlu gibi itham edilerek ağır cezalara maruz bırakıldı" dedi.
"Oyunları Bozacağız"
Bülbül, eşinin 2022 Ekim ayı ve 2023 Şubat ayından görevinden haksız şekilde başka birime alındığını ve 2023 Eylül ayına kadar tüm nöbetlerini tuttuğunu belirterek, nöbetleri iptal edilerek iftira dolu bir uğraş içine girildiğini söyledi. "Eşim devletin resmi aracı ile nöbetlerine gitmiş, resmi olarak kayıtlıdır. İstenirse tüm personelin telefon numaraları ve baz istasyonu kayıtları incelensin. Gerçekte kim nöbete gitmiş kim gitmemiş ortaya çıksın" dedi.
"Adalet Karşısında Hesap Verecekler"
Şükrü Bülbül, Sağlık Müdürlüğünden olaylarla ilgili hastanede suçlu arandığını belirterek, "Kendi usulsüzlükleri ile yüzleşemeyenler, masumların gölgesinde kusur arıyor. Adalet karşısında herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek" dedi. Gerçekten görevine gitmeyen personelin tespit edilebileceğini belirten Bülbül, eşine yapılan iftiranın yuvanın yıkılmasına sebebiyet vereceğini ve bunun hesabını soracaklarını söyledi.
"Soruşturma Sürecinde Çok Üzüldük"
Soruşturma sürecinde çok üzüldüklerini belirten Bülbül, "Dosyanın kalınlığına bak, avukatsın ya savun bakalım eşini, hemşire eşinin ceza almayacağını mı sanıyorsun" gibi haksız isnatlarla karşı karşıya kaldıklarını ve adeta alaya alındıklarını ifade etti. Dosya fotokopisinin taraflarına verilmediğini ve bu süreçte aleyhlerine her türlü iftira ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Bülbül, usulsüz soruşturmaya izin istenmesi kararına karşı Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yaptıklarını açıkladı.
"Bu Hukuksuzluğun Peşini Bırakmayacağız"
Avukat Şükrü Bülbül, bu hukuksuzluğun sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve eşi adına yapılan haksız paraların, kurum zararı adı altında alınan paraların ve yargılama giderlerinin toplamda 50 bin TL'yi bulduğunu belirtti. Bülbül, "Kendi halinde bir aile ile uğraşmanın bedelini kim ne oranda sorumlu ise çekecek" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —