Tarih: 09.06.2024 17:01

Ayder Yaylası’nın Trafik Sorununa Çevreci Otopark Çözümü

Facebook Twitter Linked-in

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaylanın girişine 72 bin metrekarelik alanda inşa edilen otopark, 6 blok halinde 11 katlı olarak tasarlandı ve toplamda 1780 araç kapasitesine sahip. Modern ve çevre dostu özellikleriyle dikkat çeken otopark, 9 katı yerin altında olmak üzere, 2 giriş ve 2 çıkışla kullanıma sunuldu.

Otoparkın şantiye sorumlusu Ali Faik Kal, yaptığı açıklamada, “Kapalı otopark 11 kattan oluşmaktadır ve 72 bin metrekarelik bir alana sahiptir. Bin 700 normal otomobil kapasiteli olup, ayrıca 66 engelli aracı için yer ayrılmıştır. Tamamı yeşil örtüyle kaplanmış olan otopark, çevreci niteliğe sahiptir. Elektrikli araçlar için şarj istasyonları da bulunmaktadır. Ayrıca 17 otobüs için park alanı mevcuttur. Otoparktan yaylaya özel minibüslerle ücretsiz ring servisi sağlanarak, misafirlerimizin rahat ulaşımı temin edilmiştir,” dedi.

Ayder Yaylası’nın trafik sorununu çözmek ve yayaların rahatça yürüyebilmesini sağlamak amacıyla inşa edilen otopark, yaklaşık 4 yıllık bir çalışmanın sonucunda tamamlandı. Ali Faik Kal, “Burada özellikle turizm sezonunda 4-5 aylık dönemde çok fazla trafik oluşuyordu. Yeşil örtünün korunmasına özen gösterildi ve eski hali ile şimdiki hali arasında doğaya uygun bir şekilde değişiklik yapıldı. Yöreye ait ağaçlar seçilerek, çevreye uygun bir otopark yapmayı başardık,” ifadelerini kullandı.

Yeni hizmete giren çevreci otopark, Ayder Yaylası’nı ziyaret eden turistler için büyük bir rahatlama sağlayacak ve yaylanın doğal güzelliklerini koruyarak sürdürülebilir turizme katkı sunacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —