Tarih: 24.10.2023 09:04

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş İsrail-Filistin İlişkilerini Değerlendirdi: "Ortadoğu'da Kartlar Yeniden Dağıtılıyor"

Facebook Twitter Linked-in

Baş, Ortadoğu'da yaşanan bu gelişmelerin Türkiye'yi de yakından ilgilendirdiğini vurgulayarak, "Şu anda kartlar yeniden dağıtılıyor. O yüzden bizim yaklaşımımızın çok dikkatli, çok itidalli ve çok akıllıca olması lazım." dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi liderinin açıklamalarına göre, İsrail'in Gazze saldırısının Türkiye'yi ilgilendiren boyutları olduğunu vurguluyor. İsrail'in "Vadedilmiş Topraklar" kavramı etrafında genişlemesi ve bu toprakların Türkiye'yi de içine alabileceğini ifade ediyor.

Aynı zamanda Hüseyin Baş, İsrail'i NATO üyesi olarak desteklenmesini eleştiriyor ve İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı şiddeti kınarken, ABD Dışişleri Bakanı'nın kişisel dini kimliğini öne çıkararak uluslararası ilişkilerde din faktörünün ne kadar etkili olduğuna dikkat çekiyor.

Filistin konusunda ise Hüseyin Baş, Filistin halkının yanında olduğunu vurguluyor ancak Hamas'ın harekatını Filistin halkının yararına olmadığına inandığını ifade ediyor.

Gelişen olaylar bağlamında, İsrail-Filistin krizine dair farklı düşünce ve iddiaları da değerlendiren Baş, istihbarat zafiyeti ve İsrail'in bahane yaratma iddialarını sorgulayarak İsrail'in bu krizi istediğini belirtiyor.

Son olarak, Ortadoğu'da yeni bir oluşumun başladığını ve Türkiye'yi de ilgilendiren bir boyutu olduğunu söylüyor, bu nedenle Türkiye'nin yaklaşımının dikkatli ve akıllıca olması gerektiğini belirtiyor. Hüseyin Baş, "Şu anda tabiri caizse kartlar yeniden dağıtılıyor." diyerek gelişmelerin ciddiyetine dikkat çekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —