Tarih: 25.08.2023 13:48

Bahçe Bitkileri bölümü nedir?

Facebook Twitter Linked-in

Bahçe Bitkileri Bölümü Nedir?

Bahçe Bitkileri Bölümü, üniversitelerin tarım, ziraat veya ilgili fakültelerinde yer alan ve öğrencilere bahçe bitkileri yetiştirme, bakımı, hastalıklarını ve zararlılarını kontrol etme gibi konularda eğitim veren bir bölüm olarak bilinir. Bu bölümü okuyan öğrencilere bahçe bitkilerinin biyolojisi, fizyolojisi, toprak gereksinimleri, sulama, gübreleme, budama, hastalık ve zararlı kontrolü gibi konular öğretilir.

Bu bölümde öğrenciler aynı zamanda çiçekler, meyve ağaçları, sebzeler, süs bitkileri gibi farklı türlerdeki bitkilerin yetiştirilmesi ve yönetimi konusunda uzmanlaşarak yetkinlik kazanırlar. Ayrıca peyzaj tasarımı, bahçe planlaması ve dekorasyonu gibi konularda da eğitim alabilirler.

Bahçe Bitkileri Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıl?

Bahçe bitkileri bölümünde eğitim almak isteyen kişiler için eğitim süresi 4 yıl olarak belirlenmiştir. Ancak bazı kişiler lisans eğitiminin ardından bu bölüm üzerine yüksek lisans ya da doktora eğitimi almak isteyebilir. Bu kapsamda da eğitim süresi 1,5 ila 2 yıl arasında değişiklik gösterecektir.

Bahçe Bitkileri Mezunları Ne İş Yapar?

Bahçe Bitkileri bölümünden mezun olan kişiler bitkilerin yetiştirilmesi, bakımı ve korunması konusunda uzmanlaştıkları için bu alanda geniş bir skalada iş fırsatına sahip olabilirler. Bu doğrultuşa Bahçe Bitkileri Mezunları İş Olanakları şunlardır:

Bahçe Bitkileri Bölümü Dersleri

Bahçe bitkileri bölümünde eğitim alacak kişiler için 4 yıllık lisans eğitim sürecinde verilmesi gereken dersler aşağıdaki şekilde müfredatta yer alır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —