Bakliyatları kış boyunca koruyacak o yöntem açığa çıktı! Bakliyatlarda böceklenmeyi engellemek için tek başına kullanmak yetiyor

Kuru fasulye, pirinç ve mercimek gibi bakliyatlar zaman zaman böceklenmeye maruz kalabilir. Bakliyatlarda oluşan böceklerden korunmak için tek yapmanız gereken ise bu doğal yöntemi kullanmak.

AKTUEL 23.12.2023 14:24:00 0
Bakliyatları kış boyunca koruyacak o yöntem açığa çıktı! Bakliyatlarda böceklenmeyi engellemek için tek başına kullanmak yetiyor

Nem ve ıslaklık nedenleri ile bakliyatlar kısa süre içerisinde böceklenmeye başlayabilir. Bakliyatların böceklenmesine karşı alınabilecek bazı önlemler ise her zaman bulunuyor. Kış boyunca bakliyatlarınızın sağlıklı ve taze kalmasına yardımcı olacak doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. 

Bakliyat saklamanın püf noktalarını öğrenerek böceklenmelerden kurtulmak oldukça basittir. Sağlıklı bir bakliyat kullanımı için bu doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. İşte bakliyatlarda böceklenmeleri engelleyen doğal yöntemler:Defne yaprağı: Defne yaprağı doğal keskin kokusu ile böcekleri uzak tutmaya yardımcıdır. Aynı zamanda yapraklar nemlenmeye karşı bakliyatları korumaya alır. Bakliyatlarınızı sakladığınız kavanozlara birkaç yaprak defne yaprağı ekleyerek böceklenmelerden kurtulabilirsiniz. Limon kabuğu: Limon kokusu ve yapısındaki etken bileşenler kuru bakliyatların böceklenmesini engeller. Bu şekilde bakliyatların sağlıklı yapısını korumak için kavanozlara parçalar halinde limon kabuğu ilave edebilrisiniz. Sarımsak: bir diğer keskin kokulu koruyucu ise sarımsaktır. İçerisindeki anti bakteriyel bileşenler sayesinde sarımsak bakliyatlarda mikrop ve bakterilerin yayılmasını engeller. Bu şekilde sarımsak ile bakliyatları böceklenmelere karşı koruyabilirsiniz. Bu yöntemden yararlanmak için kavanoza birkaç diş sarımsak eklemek yeterli olacaktır. Buğday sapı: Buğday sapları da bakliyatlarda böceklenmelere karşı kullanılan doğal yöntemler arasında yer alır. Bakliyatlarınızı muhafaza ettiğiniz kavanozların içerisine birkaç buğday sapı eklemek böceklenmeye karşı etkili olacaktır. Karanfil: Karanfil doğal bir böcek kovucu olarak bilinmektedir. İçerdiği doğal koku ile karanfilin bu faydasından yararlanabilirsiniz. Karanfil kullanarak böceklerden kurtulmak için bakliyat kavanozlarına birkaç tane karanfil eklemek yeterli oluyor. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.6° / 11.7°

İl Başkanı Hikmet Ayar’dan 19 Mayıs Mesajı

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor